Bratr vlk přehled
Michelle Paver
![Bratr vlk Bratr vlk](https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15909/bratr-vlk-15909.jpg?v=1290788320)
Letopisy z hlubin věků série
1. díl >
Sám. Torak je najednou na všechno sám. O maminku přišel ještě jako nemluvňátko a tatínka mu právě zabil rozzuřený medvěd, který se za nimi žene Hlubokým hvozdem. Proč na ně má ta obluda spadeno a proč cestou ničí vše živé? Proč musel tatínkovi na smrtelném loži přísahat, že se s ní za pomoci Ducha světa utká? A co si teď počne – nezkušený dvanáctiletý chlapec, který se od svého otce zběhlého z klanu Vlků nikdy nehnul ani na krok? Podle tatínkovy rady se má nejprve setkat s průvodcem, jenž ho povede Hlubokým hvozdem: průvodcem ztřeštěným i neomylným, se kterým se bude muset domluvit po vlčím. V nekonečné záplavě lesů a hor, v táboře mrzutých Havranů i na zamrzlých pláních Ledové řeky budou osiřelý Torak se stejně osiřelým Vlčkem a statečnou dívkou Renn čelit nemilosrdné, ale nádherné přírodě a spoustě očí, zvuků, stop i nástrah na cestě za částmi trojjediné duše Nanuaka. Pouze s ní se může chlapec odvážit požádat Ducha světa o pomoc. Ale nesmí otálet! Zima je na spadnutí, rudé oko Velkého zubra už se na noční obloze hlásí o slovo, a až stane nejvýš, medvědího netvora už nikdo nepřemůže! Baladický severský příběh o síle přátelství, moci démonů i nečekané zradě se vrací do hlubin věků, kdy svět obývaly klany pravěkých lovců a sběračů a den co den zápasily o přežití. Díky zaujetí britské spisovatelky Michelle Paverové poznáváme, jak lidé oněch dob lovili, jak se oblékali, z čeho se radovali, čeho se báli a před čím se zaklínali. Buď jak buď, osud každého je vepsán do mraků nad Horou Ducha světa a ani Toraka nemine. Jenom je třeba prověřit, zda má hoch dost odvahy, důvtipu i obětavosti, zda si dovede hlídat záda – a zda umí naslouchat Hvozdu, který ho zoufale prosí o pomoc.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2005 , Knižní klubOriginální název:
Wolf Brother, 2005
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bratr vlk. Přihlašte se a napište ho.
![Ninawimm Ninawimm](https://www.databazeknih.cz/img/users/47_/473203/m_ninawimm-662e644b7cd78.jpg?v=1714316363)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Myslela jsem si že to bude něco na téma Bílý tesák to znamená spíše povinná školní četba. Kniha mě ale upřímně překvapila. Moc se těším až si přečtu další díl
![dav2man dav2man](https://www.databazeknih.cz/img/users/26_/265466/m_david9690-j2x.jpg?v=1549734993)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Další skvělá fantazy série s výborným nápadem, prostředím a obdivuhodnými hlavními hrdiny Torakem, Vlčkem a Renn. Bylo to dobrodružné a napínavé, četlo se to báječně a skoro byl problém knihu odložit a nechat hlavní hrdiny jen tak na pospas.
Kniha Bratr vlk v seznamech
v Mé knihovně | 113x |
2005 | ![]() |
2021 | ![]() |
2012 | ![]() |
2010 | ![]() |
2006 | ![]() |
Tohle je jedna z nejlepších fantasy co znám. No, fantasy... Je to spíš poetické vyprávění o našich předcích, co ještě neznali zemědělství a ani jim nechybělo. Když něco potřebovali, věděli, kde to roste, nebo jak to vyrobit a neznámé si vysvětlovali magicky. Je to ale pojaté spíš jako fantasy, prostě knížka jak má být. Má to Paver moc hezky vymyšlené a myslím že to rozhodně není jen pro děti. Občas mě z toho všeho neznáma taky mrazilo v zádech, jako Toraka. Podle téhle knihy jsme jednou měli tábor a když jsem si to přečetla úplně se mi vybavily všechny ty etapy. Teď budu číst znova v originále.