Lev utekl přehled

Lev utekl
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/49981/lev-utekl-49981.jpg 4 11 11

Veselé vyprávění o třech dětech, které se rozhodnou zachránit opuštěného cirkusáckého lva a deset opic. Honzík, Mánička a Pepík objeví na drnovém plácku malý cirkus. Majitel ale nemá peníze, nemůže zvířata nakrmit. Než by se díval na jejich umírání, radši je opustí. Děti to tak ale nenechají. V noci se Honzík ujme lva, Mánička opic a snaží se jim nějaké jídlo obstarat. Úkol je to nesnadný. Nebýt kamaráda Pepíka a detektiva Punčošky, nemusela tato malá noční výprava vůbec dopadnout dobře. Knížka, která je ilustrována O. Sekorou.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lev utekl. Přihlašte se a napište ho.

Janizoun
12.08.2022 4 z 5

Pěkná klasika, četla jsem jako holka, četla jsem mým dětem a všem se nám knížka líbila :-)

haki34
29.09.2021 4 z 5

(SPOILER) nevím jestli veselé ,ale s happyendem určitě. Povídání z dob, kdy se lidé ještě na cirkus nedívali skrz prsty. Dneska by na smutného cirkusáka zavolali kde jakou inspekci. Tehdy ? nikdo nic, tak se do záchrany cirkusu pustí 3 malí kamarádi...jak vyléčit opičku, jak nakrmit lva (to byla trochu drasťárna, poslat lva na výlet vlakem ...v jednom kupé s krávou :D, husté, ale lev se nažral a vagonek zůstal celý)... a hlavně že zůstali celí naši malí hrdinové :) a pan cirkusák to nakonec taky nevzdá. detektiv Punčoška pomohl vyřešit nejen zmizení zvířat a najít ztracené děti, ale i depresi pana cirkusáka :)
jako první - druhé čtení dobré !!!

Jelitovna
19.09.2014

No, dneska jsem narazila na tohle, a musela jsem se smát: "Cirkusák byl smutný," začal (detektiv Punčoška). "Smutní lidé pláčou. A proto musejí smutní lidé víc pít, aby měli z čeho plakat. Smutného člověka vždycky hledejte v nejbližší hospodě." :-)

Kniha Lev utekl v seznamech