Králova mlha (2022) | Databáze knih

Králova mlha přehled

Králova mlha
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488497/bmid_leviar-kralova-mlha-vYR-488497.jpg 4 62 62

Leviar série

1. díl

Úvodní část hrdinské fantasy série českého autora plné magie a dobrodružství. Sylothys, rozmanitá říše pěti království bez jediného krále, je v nebezpečí. Nekonečný příliv satyrů a mlhy neustává a hrozí, že celou zemi zahalí bílá tma. Zloděj Nydeon a jeho pět přátel nehodlají jen přihlížet a rozhodnou se vyrazit do boje. Pomůže jim nejen síla a důvtip, ale i magické schopnosti Leviar, se kterými lze dokázat takřka cokoli. Třeba i rozhodnout bitvu proti Bílému králi. Ten má ale vlastní děsivý plán a nehodlá si ho nechat překazit.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Králova mlha. Přihlašte se a napište ho.

Puddle
07.07.2024 5 z 5

Fantastické čtení. V něčem mi to připomnělo Královské spiknutí Michaela Sullivana, jež pro mě před pár měsíci též představovalo obrovské fantasy překvapení. I tady máme zloděje, prácičku, která tak úplně nevyjde, promyšlený děj plný spádu a sympatických postav a hlavně, stejně jako u Sullivana, opravdu povedené dialogy. Místy je třeba část pozorně, aby se čtenář neztratil ve jménech a souvislostech, ale kolem a kolem se to četlo skvěle.

Zionder
25.02.2024 4 z 5

Četlo se jedním dechem, příjemné fantaziové dobrodružství.
Špicová byla i ilustrovaná mapka, kterou jsem souběžně sledoval s dějem.
Obsahově mohlo být klidně ještě více sytější, pro podrobnější vyobrazení postav a světa Sylothys.
Doufejme, že bude brzy druhý díl, jsem na něj natěšen už teď

Alíček83
21.02.2024 3 z 5

Do této knihy jsem se nemohla začít. Je to na styl Pána prstenů. Pomalé seznamování, spousta postav a jmen. Konec knihy se už rozjel, tam už se něco dělo bylo zajímavé. Ale nevím, jestli budu číst další díl.

Knižní novinky (11. týden)

13.03.2022

Dobrý příběh je pro lidskou duši pohlazení. Nehledě na to, kolikrát jste ho slyšeli, vždy vám dodá pocit uspokojení.

Kniha Králova mlha v seznamech

v Mé knihovně73x