Černé peníze přehled

Černé peníze
https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98270/cerne-penize-98270.jpg 4 20 20

Lew Archer série

< 13. díl >

Detektivní román amerického autora líčí drama lásky a žárlivosti odehrávající se v prostředí kalifornské společenské smetánky. Soukromý detektiv je najat bohatým mladíkem, aby mu přivedl zpátky jeho snoubenku, která se zamilovala do bohatého Francouze. Vyšetřování objeví v dívčině minulosti neobjasněnou sebevraždu jejího otce, spojenou s aférou praní špinavých peněz. Detektivovým příchodem se dají do pohybu dávno zapomenuté skandály, završené několika vraždami, a příběh záhadného cizince je v souvislosti s tím objasněn. Zcela nečekaně se vyřeší i problém bezradného mladíka. (www.mlp.cz) ... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Tamtam
Originální název:

Black Money, 1965


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černé peníze. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (7)

jprst
12.03.2022 5 z 5

Jeden z mých oblíbených autorů + oblíbený hlavní hrdina = z mé strany pravděpodobně dost neobjektivní hodnocení. Není to žádné hlubokomyslné dílo, ale je to prostě dobré a já jsem si to patřičně užil.

roman6788
02.11.2021 5 z 5

Skvelá detektívka s uštipačným humorom a prepracovanými zápletkami. Občas to človeku pripomína dianie v našich končinách.

Na konci citát z obálky: "Z podtextu cítiť kritiku spoločnosti, v ktorej hrajú prím peniaze, pričom vôbec nezáleží ako k nim človek príde – či čestne, alebo korupciou, daňovými podvodmi, hazardom a nemilosrdným vydieraním. Čitateľovi sa takto okrem napínavého príbehu ponúka i možnosť nazrieť pod rúško spoločensko-morálnych hodnôt súčasnej Ameriky."


Jaruš7
11.10.2019 5 z 5

Ve své době brilantní autor a tím i jeho dílo.
Příběh zločinu čistě v mezích utajované sexuality, s vidinou mamonu, pod bystrým úsudkem soukromého detektiva L. Archera je složitě odhalovaný, neboť inspirace autora, seč drogy postrádající, si vystačí na dobrou zápletku i bez nich.

Citace:" Ani jedna z dívek nevyšla se zdravou kůží z neštěstí, které jim zapříčinila krása. Proměnila je na věci, na bezduché postavy v mrtvé poušti světa, a úvaha o nich byla tak bolestná jak zbytečná byla jejich oběť."
Bezva.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Černé peníze v seznamech

v Přečtených28x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit4x