Lexikon náboženských hnutí, sekt a duchovních společností přehled
František Richard Hrabal
Výjimečná encyklopedická příručka, obsahující přes 3 000 hesel shrnujících informace o několika tisících náboženských komunit, hnutí, tajných bratrstev, mystických řádů, hermetických a okultních společností, církví a sekt celého světa činných od nejstarších dob až do současnosti. Údaje o všech hlavních náboženských hnutích v rámci světových náboženství a duchovních tradic i New Age. Publikace je navíc doplněna 4 speciálními rejstříky, jejichž pomocí lze vyhledávat i údaje o osobnostech, odborné termíny a pod. Sestavil: F. R. Hrabal... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lexikon náboženských hnutí, sekt a duchovních společností. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Lexikon náboženských hnutí, sekt a duchovních společností v seznamech
v Mé knihovně | 7x |
2020 | Cesta na Tajmyr aneb Po Jeniseji k Severnímu ledovému oceánu |
1994 | Čado - Tajemství čajového obřadu |
2021 | Cesta na konec světa a zpět 1: Potulky arktickou tundrou, sibiřskou tajgou a kavkazskými horami |
1998 | Lexikon náboženských hnutí, sekt a duchovních společností |
2021 | Cesta na konec světa a zpět 2: Potulky arktickou tundrou, sibiřskou tajgou a kavkazskými horami |
Mám rád encyklopédie a lexikóny náboženstiev a vier. V tejto mi však mnoho hnutí, siekt i pomerne významných náb. organizácií chýbalo.
Jedným z mojich hobby je religioturistika a navštevovanie spirituálnych a religióznych miest po celom svete. Už len z tých, čo som navštívil mi chýbali napr. džinizmus, ómizmus, antoinizmus, Santa Muerte, čeondoizmus, kórejský šamanizmus, konfuciánstvo, Tian Hou,...
Ale i mnohé významné neexistujúce kresťanské denominácie alebo už zaniknuté hlavné náboženstvá (grécke, germánske, stredoamerické) v knihe veľmi nenájdete. Ani Bendovi Vesmírni ľudia nie sú v nej spomenutí.
Je jasné, že sa do knihy nezmestí všetko, no našiel som mnoho iných rovnocenných termínov či výrazne menej významných siekt.
Kniha je to tak či tak zaujímavá a ponúka mnoho základných informácií k množstve náb. hnutí.