Dvojčata paní Karoliny přehled
Ronald H. Balson
Liam Taggart & Catherine Lockhartová série
Lena Woodwardová, elegantní a kultivovaná dáma, začala po druhé světové válce nový život v Americe, ve vyšší společnosti města Chicaga. Nyní ji znovu něco trápí a ona to nedokáže dostat z hlavy. Dávno daný a nesplněný slib, který ji nenechá spát. Lena je hnána touhou vrátit se na cestu, kterou kdysi opustila. Vyhledá pomoc právničky Catherine Lockhartové a soukromého vyšetřovatele Liama Taggarta. Lena, zdánlivě klidná a vyrovnaná, skrývá ve svém nitru vzpomínky, které chtějí na povrch. Začíná vyprávět příběh, v němž se vrací do nacisty okupovaného Polska a k poutu, které ji váže k dávné přítelkyni Karolině. Karolina byla krásná a charismatická dívka plná elánu a Lena ji nosila v srdci po celý život. Jejich příběhu však jako by chyběl konec. Otevírá se spousta otázek. Co je pravda, co ne a co je vlastně Lena ochotná ze své minulosti prozradit? Je možné, že její skutečný příběh zůstával celé ty roky skryt?... celý text
Literatura světová Válečné Historické romány
Vydáno: 2021 , KontrastOriginální název:
Karolina's Twins, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvojčata paní Karoliny. Přihlašte se a napište ho.
Knihu jsem četla s delším časovým odstupem od prvního dílu, což se, s ohledem na komentáře níže, ukázalo jako dobrá volba. Velmi čtivě napsaný příběh, který mě doslova přikoval ke knize a nepustil k nějaké další činnosti. Byť čtu vždy velmi pozorně, zápletku jsem opět vůbec neodhalila. Jedná se o fikci podloženou skutečnými události, tak mě nějaké nesrovnalosti nepohoršovaly a za nějaký čas si ráda přečtu další díl.
Moje prvotina od tohoto autora. Bylo to velmi příjemné čtení, pokud to tak tedy mohu napsat u knihy o holokaustu. Zápletka se soudním procesem byla vítanou změnou oproti jiným knihám s tímto tématem, je vidět, že se spisovatel v tomto oboru vyzná. Hlavní rozuzlení mě napadlo velmi brzy, ale nepokazilo zážitek z knihy, která stále byla velmi napínavá. Trochu mě jen mrzí těch pár nedokonalostí, jako banány v ČR během druhé světové, apod. Stále jsem čekala na nepříjemné rozuzlení i ohledně Rolfa a následků toho, co se mezi nimi stalo nebo přiznání Artura, že o tom (díky svým najatým agentům) celou dobu věděl a proto zahájil soudní proces s obavou o potenciální rozdělení dědictví. Samotná kniha je však velmi dobře napsaná a přečtu si konečně i první díl.
Knižní novinky (46. týden)
14.11.2021
Knižní novinky (45. týden)
07.11.2021
„Nevěřila jsem, že bych to vydržela zažít znovu - sblížit se s někým a pak si ho nechat vyrvat ze života. Už bych nedokázala přijít o další kousek srdce. Jenomže jsem se mýlila. Srdce se umí samo opravovat. Vždycky dokáže vyrobit další kousek, o který pak můžete přijít.“
Kniha Dvojčata paní Karoliny v seznamech
koncentrační tábory druhá světová válka (1939–1945) Osvětim (koncentrační tábor) tajemství židovská ghetta okupace Polska holokaust, holocaust zmizení dětí
2019 | Bývali jsme bratři |
2021 | Dvojčata paní Karoliny |
2022 | Eliho slib |
2023 | Houslistka z Berlína |
2024 | Obhajoba Britty Steinové |
Neskutečně poutavě napsaná kniha,od které jsem se nemohla odtrhnout.Samotný příběh,i když velmi málo pravděpodobný,ale zasazen do reálného prostředí a popsání hrůz holocaustu ,je zcela ojedinělý.Knih o holocaustu jsem již přečetla mnoho a stále se nepřestávám divit,že se ty hrůzy opravdu staly.Knihu lze jen doporučit.