Lidé před člověkem přehled
Robert Foley
Naučná kniha cambridgeského profesora se na pozadí studia hominidů snaží najít odpověď na základní otázky vývoje člověka. Autor si neklade za cíl omráčit čtenáře novou senzační teorií o vzniku lidstva, ale rekapituluje dosavadní poznatky na poli evoluce člověka a podává seriózní výklad, založený na dosavadním vědeckém zkoumání pozůstatků hominidů. Zamýšlí se též obecněji nad různými vědeckými přístupy ke studiu evoluce.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lidé před člověkem. Přihlašte se a napište ho.
Od knihy jsem očekával nějaký přehled hominidů a jejich vývoje, jak by napovídal název. Bohužel toho se nedočkáte. Místo toho se celá čtvrtina věnuje teoretickému přehledu o směrech podporujících či odmítajících darwinismus. I zbytek je pouze přehledem možných vlivů na vývoj. Autor nic netvrdí kategoricky ( asi si nechce rozházet odpůrce). Asi je význačný vědec, ale rozhodně ne spisovatel, který by tuto oblast dokázal logicky zpřehlednit a zpopularizovat.
Kniha Lidé před člověkem v seznamech
Potenciálně zajímavá kniha, leč silně znehodnocena špatným překladem.
Podrobnou recenzi jsem publikoval už dříve, odkaz na ni jsem vložil do sekce Recenze.