Lidi od kolotoče přehled

Lidi od kolotoče
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520831/bmid_lidi-od-kolotoce-Iue-520831.jpg 4 60 60

Paralelní svět, stát ve státě, Vatikán světských… Koupit si lístek na kolotoč je snadné, získat od světských rozhovor, nebo s nimi dokonce vyjet na štaci naopak téměř nemožné. Kamila Hladká toto prostředí poslední dva roky soustavně sleduje na různých místech po celé republice a přináší autentické příběhy několika generací českých kolotočářů, které zachycují svérázné lidské osudy, osobitou a mnohdy podivnou atmosféru poutí, maringotek, kolotočů, střelnic a strašidelných domů, jež jsou po staletí nedílnou součástí naší tradice a kultury. Touha po svobodě, romantika zašlé minulosti, život na čtyřech kolech… lidi od kolotoče. ***** Publikace vychází s doslovem Markéty Skočovské, která tuto oblast dlouhodobě mapuje, dobovými materiály a fotografiemi Jana Cágy, držitele mnoha ocenění a několika Czech Press Photo.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lidi od kolotoče. Přihlašte se a napište ho.

JancaMia
21.10.2024 4 z 5

Rozhovory se světskými a pohled za kulisu jejich bytí. Půjčeno z knihovny.

petra0d6D
10.10.2024 5 z 5

Stoprocentně neotřelé a zajímavé dílo. Oceňuji zejména rozhovor s legendárním Korzárem, značně jsem si musela poupravit svůj zjednodušující a stereotypní pohled na lidi od kolotočů. Na první pohled mě upoutala v knihkupectví svým výrazným grafickým zpracováním, které přesně pasuje k tématu. Velmi se mi zamlouvá autorčina důslednost - proniknout do této komunity jsem doposud považovala za nemožné. Skvělá kniha, doporučuji:-)P.Š.

Vesmich
25.09.2024 5 z 5

A když si k tomu ještě přidá čtenář návštěvu muzea v Prachaticích, tak má obrázek úplný a může se oddávat starým pěkným snům o tom, jak k nám přijela pouť.

Pláňata, Nespoutaná Aljaška a další knižní novinky (40. týden)

01.10.2023

Kniha Lidi od kolotoče v seznamech

Kamila Hladká
česká, 1981