Lidská přirozenost jako úkol člověk. Filosofická interpretace Etiky Nikomachovy přehled

Lidská přirozenost jako úkol člověk. Filosofická interpretace Etiky Nikomachovy
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262391/mid_lidska-prirozenost-jako-ukol-clovek-262391.jpg 5 1 1

Aristotelova etika představuje svébytnou tematizaci člověka jako bytosti, která se vyznačuje jednak schopností mluvit a myslet, jednak tím, že žije v obci, což je společenství založené na řeči a hledící k tomu, co je pro člověka dobré (a nikoli jen k tomu, co je užitečné). Úlohou předkládané studie je interpretovat klíčové pojmy Aristotelovy etiky a pokusit se jednak přispět k lepšímu porozumění této myslitelské pozici, jednak oživit některé otázky a akcenty, které v současné etické diskusi buď chybí, nebo podléhají značným zjednodušením (zdroj Kosmas.cz)... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lidská přirozenost jako úkol člověk. Filosofická interpretace Etiky Nikomachovy. Přihlašte se a napište ho.

Zatím zde není žádný komentář.

Kniha Lidská přirozenost jako úkol člověk. Filosofická interpretace Etiky Nikomachovy v seznamech

Stanislav Synek
česká, 1978
2009  0%Časovost a smrtelnost I.
2011  0%Časovost a smrtelnost II. Studie k časové konstituci lidské existence – časovost v dějinných proměnách
2011  100%Lidská přirozenost jako úkol člověk. Filosofická interpretace Etiky Nikomachovy
2014  0%Duše jako místo dění světa