Liečiteľ přehled
Noah Gordon
Dynastie Coleových série
1. díl >
Popis knihy zde zatím bohužel není...
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 1993 , MotýľOriginální název:
The Physician, 1986
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Liečiteľ. Přihlašte se a napište ho.

Nesmírně čtivá kniha o putování mladého, nadaného ranhojiče, lékaře, která se odehrává v Anglii a posléze v Persii v 11. století. Čtenář se dozví mnoho informací o tehdejším léčitelství, o náboženství, tradicích i střetu různých kultur, o tehdejších drsných životních podmínkách a hlavně o touze pomáhat lidem.

(SPOILER)
Naprosto strhující příběh anglického mládence Roberta, narozeného v 11. století v průmyslovém Londýně, jenž se stává dokonalým lékařem přes všechny předsudky, které v té době panovaly. Příběh mrazivě realisticky zachycuje tehdejší život v Anglii, ale především v Persii, kam se Robert vydává aby ,,se mohl dotknout Mistrova raoucha", kým není nikdo jiný než multilingvní učenec a největší doktor tehdejšího světa Ibn Sína. Avšak příběh samotný se neodehrává pouze kolem Robyho (později si dá židovské jméno Jišaj bin Benjamin, aby zamaskoval svůj křesťanský původ) touhy stát se nejlepším lékařem, nýbrž i kolem královských intriků, neboť Král králů a Quandrasse se nejednou dostanou do sporů, které ho později přivedou až do...
Obdivuhodně podrobně popsány jeho cesty ve vás zbudí dojem, že je sám autor musel projít!
Falešné růže, Osamělé srdce a další knižní novinky (16. týden)
16.04.2023
„Fumum vendidi - Prodával jsem dým.“
Kniha Liečiteľ v seznamech
v Přečtených | 3 314x |
v Mé knihovně | 757x |
v Chystám se číst | 1 357x |
Anglie Židé lékařské prostředí zfilmováno středověk Persie 11. století lékařství historické rományAutorovy další knížky
2004 | ![]() |
1995 | ![]() |
2011 | ![]() |
2008 | ![]() |
2002 | ![]() |
Nádherný historický román o počátcích lékařství. Příběh sirotka, který se shodou náhodou ocitl pod ochrannými křídly bradýře, kde si uvědomí svůj dar - dokáže vycítit smrt. Jeho snem je stát se lékařem a vydává se na dlouhou cestu za jeho splněním.
Krásně napsané, poutavý příběh, moc se mi to líbilo.