Vášeň přehled

Vášeň
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43345/bmid_vasen-e1f-43345.jpg 4 189 189

Liga pekelníků série

Lady Aurora Demmingová učinila zoufalý krok: provdala se za krásného cizince Nicolase Sabina, který byl za vraždu a pirátství odsouzen k smrti. Chtěla se tak vyhnout nucenému sňatku s mužem dvakrát starším, neurvalým a lakomým. Aby byla kvapná svatba právně nezpochybnitelná, musela Aurora prožít i svatební noc, která se v Nicolasově zkušené náruči stala nocí nezapomenutelnou... Mladá vdova se vzápětí vrací do Londýna s Nicolasovou nevlastní sestrou, která jí byla svěřena do poručnictví. Smířená s životem bez lásky se snaží splnit slib, který dala manželovi v předvečer popravy – uvést jeho krásnou sestru do vysoké společnosti a zajistit jí výhodný sňatek. Jaké je však Aurořino překvapení, když se před ní jednoho dne objeví její „mrtvý“ manžel a dožaduje se naplnění manželského slibu! Dovolí mu Aurora, aby ji připravil o těžce získanou svobodu a aby ji příslibem lásky a zakázaných slastí vytrhl z železného sevření konvencí? Může vůbec Nicolas uniknout svému trestu a krásná Aurora jeho svodům?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino

The Passion, 2000

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vášeň. Přihlašte se a napište ho.

Senza Jenka
18.07.2024 2 z 5

(SPOILER) Aurora se zastane bitého vězně, její bratranec v něm pozná Nicholase. Ten má podporu i u velitele pevnosti, takže se mu dostane lepšího zacházení. Tu obezličku se svatbou vymyslí Nick. Potřebuje někoho, aby se postaral o jeho sestru, kterou slíbil dopravit do Anglie příbuzným její matky, aby mohla být uvedena do společnosti. Aurora se sňatkem zbaví nejen nechtěného ženicha, ale zároveň svého cholerického a násilnického otce. Po svatební noci se ještě vzepne k pokusu Nicka zachránit, ale vše marno, odjíždí se vzpomínkou na čerstvý hrob.
Tím končí první a také pohříchu jediná čtivá část příběhu.
Ta druhá (a nejdelší), je o neustále se opakujícím rochnění hlavní hrdinky v marastu citů, pochybností a strachu. Jako kolovrátek.
Třetí část je lepší pouze v tom, že je kratší. Tentokrát se donekonečna opakují erotické výjevy, které postupně splývají v jednu nezajímavou masu. Těsně před koncem se Aurora rozhodne zůstat v Anglii a má k tomu spoustu hloupých důvodů, aby se děj na několika posledních stránkách zdramatizoval, ona konečně prohlédla a mohl následovat patetický epilog.
Škoda. Neříkám, že nechápu důvody k jejímu strachu a jsou mi blízké její ochranitelské pudy i loajalita. Ale tohle bylo prostě moc. Teď, těsně po přečtení, mám nutkání zoufale mlátit hlavou o zeď.
První díl se mi líbil. Z tohohle bych prosila zachovat začátek a zbytek od základu přepsat.

petraj30
04.03.2021 3 z 5

Nebylo to špatné, ale očekávala jsem mnohem víc.
Hlavní hrdina Nicolas byl úžasný, ale hlavně byl světec, protože to tele které mu spisovatelka přivlastnila, bych nejraději uškrtila. Někdo možná chápal její důvody, proč se tak chovala, ale já bohužel to pochopení nemám.
Příběh to byl celkem pěkný, nicméně v některých částech táhlý a monotónní a hlavně mi to kazila postava hlavní hrdinky. Ten konec mohl být zase o kapánek delší, abychom se dozvěděli i o ostatních. Ale znám i horší příběhy.

lusitta05
28.02.2021 4 z 5

Aj mne sa tento diel páčil o trochu viac, a som rada za šťastný koniec. Príjemná oddychovka.

Kniha Vášeň v seznamech

Nicole Jordan