Liga spravedlnosti versus Sebevražedný oddíl přehled
Tony S. Daniel (p)
Největší hrdinové. Nejnebezpečnější zločinci. Na tomhle světě není místo pro obojí! První velká událost éry Znovuzrození hrdinů DC je tu! Členové Ligy spravedlnosti jsou ti nejmocnější a nejslavnější superhrdinové na Zemi… ale nejsou tu ani zdaleka sami. Sebevražedný oddíl zasahuje ze stínů a odvádí práci, které by se superhrdinové nedotkli ani dlouhou tyčí. Jeho členy drží pod krkem svým ocelovým stiskem ředitelka Amanda Wallerová a dosud se jí dařilo svá monstra a maniaky udržet v tajnosti, ale to teď končí…... celý text
Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: 2018 , BB art , CrewOriginální název:
Justice League vs. Suicide Squad #1, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Liga spravedlnosti versus Sebevražedný oddíl. Přihlašte se a napište ho.
Sebevražedný oddíl je sestaven prakticky stejně jako v prvním stejnojmenném filmu. To bylo pro mě z počátku trochu zklamání, protože ve filmu mě tahle skvadra moc nenadchla. V tomhle komiksu jsou naštěstí zajímavější a dokonce dokáží částečně odolávat Lize spravedlnosti, i když je to hlavně pro to, že se nemusí ohlížet na žádná pravidla. Jsou zde i rozumně vpasovány dva flashbacky. Jedním z nich je minulost Maxwella Lorda IV., budoucího hlavního protivníka Amandy Wallerové, druhým jsou osudy „nultého“ sebevražedného oddílu. Je to přesně taková zábava, v jakou jsem doufal.
Kresba famózní, děj mě bavil. Na další příběhy těchhle různorodých partiček se vyloženě těším.
Kniha Liga spravedlnosti versus Sebevražedný oddíl v seznamech
v Mé knihovně | 34x |
vězení, věznice komiksy vězni superhrdinové DC Comics Liga spravedlnosti (JLA) Harley Quinn Sebevražedný oddíl (komiks)Autorovy další knížky
2016 | Joker: Oslava 75. výročí |
2013 | Tváře smrti |
2018 | Vyhlazovací stroje |
2015 | Trůn Atlantidy |
2018 | Liga spravedlnosti versus Sebevražedný oddíl |
SS vs. JL je ten typický druh eventu, ve kterém proti sobě postavíte dva týmy, ale nakonec musí spolupracovat proti větší hrozbě. Nedávalo mi úplně smysl, že Oddíl porazil Ligu spravedlnosti, ale tak to v podobných příbězích bývá, že některé postavě zvýšíte sílu, aby to bylo možné (viz. Hulk proti světu od Marvelu). Ve finále se dozvídáme, že hrdinové a padouši budou čelit úplně prvnímu Oddílu, ve kterém je i Lobo a ke všemu je tu ještě Maxwell Lord, aby to nebylo úplně jednoduché.