Líná banda kapitána Sorrela přehled
Jan Šťovíček
Další svérázné vyprávění mladého autora (Mapy končí nad Nordkappem, Kam Alláh nevidí) tentokrát o výpravě na Britské ostrovy. Její účastníci úspěšně zdolali nejvyšší vrcholy Walesu, Anglie a Skotska, lezli po skalách u Aviemore, pátrali po keltských památkách, pozorovali tuleně a čelili útokům komárů, na raftech sjeli divoké řeky Tryweryn, Arkaig a Garry, plavili se po jezeře Loch Ness i na vlnách Atlantiku u Orkneyských ostrovů.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Líná banda kapitána Sorrela. Přihlašte se a napište ho.
První cestopis, který jsem od "kapitána Sorrela" četla a bavila jsem se přímo královsky.
Poutavý, autentický a dobrodružný cestopis do Skotska a zase zpět. Zaujme čtenáře, kteří se nemohou na podobnou cestu vydat. Kronikové záznamy pobaví, občas se tu a tam vyskytne skok v ději. Malý grafický plán trasy by knize rovněž prospěl.
Kniha Líná banda kapitána Sorrela v seznamech
Vikingové Skotsko Velká Británie
2016 | Špicberky - Království ledních medvědů |
2010 | Afrika bez malárie |
2011 | Afrikou od severu k jihu |
2004 | Mapy končí nad Nordkappem |
2004 | Kam Alláh nevidí |
Je to už šestý Šťovíčkův cestopis, který čtu, a musím říci, že ten nejslabší. Něco mu chybí, jako by tentokrát autor psal bez nálady. A samozřejmě mapičky, bez nich je cestopis neúplným. Hodnotím jen průměrem :-(, ale přesto patří i nadále Šťovíček mezi mé oblíbené spisovatele :-)