Lino přehled
Vzpomínky na herce Lina Venturu
Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: 1994 , LunarionOriginální název:
Lino, 1992
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lino. Přihlašte se a napište ho.
Tour de la vie. C´est l´aventure. Line se, klikatí... Srdečná "inventura." V dobré společnosti báječného muže, křehkého pohledu chlapáctví.
Tuto knížku jsem četla před víc než deseti lety...Napsala j manželka tohoto herce, jak jinak znala ho nejlíp . Jediné co mi vadilo bylo neustálé odbočování z vyprávění ve stylu přišli k nám na party , seznámili se tu dva a později se vzali.Herec není můj oblíbenec ale seznat v Americe českou knihu , četla jsem poctivě.
Kniha Lino v seznamech
O Linovi jsem před touhle knihou nevěděla takřka nic, ale od pohledu mi byl vždycky sympatický. A po přečtení můžu říct, že jsem se v něm nezklamala. Velká osobnost, která o herectví nestála, a i tak se stal jedním z nejslavnějších francouzských herců. Přirozený talent, který nepotřeboval herecké školy, aby na plátně předváděl to, co předvedl. Velice skromný, pokorný člověk, kterého sláva nezkazila. Jeho manželka to napsala velice čtivou formou, která se četla hladce. I když už je téhle knize nějaký ten pátek, nic to na Linově životě nezmění. Rozhodně do ní jděte i dnes, stojí rozhodně za přečtení.