Lionet & jiné podivné případy přehled
Jana Šouflová

Osm středověkých měst, osm fantasy povídek plných magie, záhad a černého humoru. Spolu s londýnským koronerem Lionetem vyřešíte spor mrtvých profesorů, v Canterbury rozlousknete záhadu vonícího nebožtíka, navštívíte zimní Londýn, kde právě ohledávají tělo nešťastného anděla, a ve slavném Glastonbury zjistíte, zda může kočka sežrat člověka. Lionet si přizval i pár přátel, kteří vás vezmou do dalekého Irska či do lázeňského města Bath, kde řádí záhadný mor. Povídková kniha volně navazuje na svět Londýnských svitků, do středověké Anglie však vnáší zábavnou hravost a větší dávku magie.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lionet & jiné podivné případy. Přihlašte se a napište ho.

Ze zvědavosti pořízeno v podobě audioknihy :)
Dlouho jsem pokutovala po papírové verzi, ale nebyla chuť se začíst do této tlusté bichličky.
Aleš Procházka načetl "příběh Lioneta" perfektně, což mě potěšilo a dokázala jsem se vzít do světa našeho koronera.
Osm humorných příběhů uteklo jako voda. Samozřejmě některé mi přišly slabší, než jiné, ale k oddechnuti naprosto stačí.

Vyřešit vraždu, kdy zavražděný i vrah jsou už jen duchové může jenom doktor Lionet, sám tajemná postava anglického středověku. Londýnský koroner a lékař, Lionet z Glastonbury, je pozoruhodnou postavou, která má mj. vzácnou schopnost mluvit s mrtvými a svatými. Předpoklady takřka ideální pro práci koronera... Mandragora alias pórek pro nápoj lásky se mi velmi zamlouval. A co teprve zamilovaný, převlečený osel :-D. Ani příběh muže, kterého snědla kočka, mě nezklamal. Postava Lioneta však, k mé lítosti, tentokrát nehýří moudrostmi a potměšilostí v každém z 8 Šouflové příběhu, byť tak či onak zasahuje, resp. jeho sláva, do děje každého z nich. Vysvětlením je, že některé příběhy jsou samostatné povídky již dříve vydané, nyní zahrnuté do této knihy povídek/příběhů. Šouflová mě ohromila svou první povídkovou knihou Svitky z londýnského mostu. Ohromila a náramně pobavila. S nadšením jsem se proto vrátila do středověké Anglie, jen v řece, která ji protéká, již po 10 letech proudí trochu jiná voda.
Desetkrát a dost, Příchuť zla a další knižní novinky (42. týden)
15.10.2023
Kniha Lionet & jiné podivné případy v seznamech
v Mé knihovně | 16x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Část díla
Anděl, co netrefil nebe |
Mandragora / Případ tajemné mandragory 2003 |
![]() |
Muž, který byl sněden kočkou |
Přátelé se neopouštějí / Svatý, který ztratil hlavu 2005 |
Případ boží spravedlnosti 2020 |
2014 | ![]() |
2016 | ![]() |
2023 | ![]() |
2014 | ![]() |
Věděl jsem do čeho jdu a také jsem nebyl zklamán. Černý humor, trochu pohádka, trochu fantasy, přesně to jsem chtěl a také dostal. Doufám, že ještě nějaké příběhy nerudného koronera a nejlépe i jeho přítele konstábla vyjdou.