Listy, ktoré nikto nečítal přehled

Listy, ktoré nikto nečítal
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418093/bmid_listy-ktore-nikto-necital-FJ4-418093.jpg 5 1602 1602

Dve doby, dva príbehy a jeden list, ktorý všetko spája... Píše sa rok 1943 a vo vojnou zmietanom Londýne sa stretávajú dvaja mladí ľudia: nešťastne vydatá Stella a pilot amerického letectva Dan. V časoch, kedy si nikto nie je istý tým, čo bude zajtra, sa do seba bezhlavo zamilujú. Lenže chvíle, keď spolu môžu byť šťastní, trvajú veľmi krátko. Dan odchádza bojovať, ale sľubuje, že sa po Stellu po vojne vráti. O sedemdesiat rokov neskôr Dan vhadzuje do schránky posledný list. Jeden z mnohých, ktorý poslal Stelle a na ktoré mu nikdy neodpovedala. Otvára ho však Jess, mladé dievča, ktoré v opustenom dome hľadá úkryt pred svojím násilníckym priateľom. Keď si prečíta Danove nádherné listy, rozhodne sa, že sa pokúsi jeho stratenú lásku nájsť...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Lindeni

Letters to the Lost, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Listy, ktoré nikto nečítal. Přihlašte se a napište ho.

Lucie_Ot
dnes 4 z 5

(SPOILER) Poslouchala jsem jako audioknihu, která byla skvělá!

Stellu jsem si oblíbila hned na začátku a bylo mi líto, za koho se provdala a že její manželství pro ní byla spíš taková bouda. Fandila jsem jí i Danovi, pořád jsem doufala, že jim to vyjde. Konec mě dojal a i když bych si přála, aby to celé dopadlo jinak, ulevilo se mi, že to Stella stihla.

Pavlaj
včera 4 z 5

(SPOILER) Na jednu stranu nijak výjimečná kniha (historická linka o nenaplněné lásce, linka ze současnosti s happy-endem). Na druhou stranu komentář píši s odstupem, od Dopisů jsem přečetla 6 dalších knih, a děj si přitom pořád dopodrobna pamatuji. Čtyři hvězdičky zaslouží určitě.
P.S. Někdy mě u všech těch nenaplněných příběhů štve pasivita hlavních postav nebo nepřesvědčivé argumenty, proč se nehledali (a nenašli) dřív. I před érou Googlu a sociálních sítí existovaly telefonní seznamy. Proč mu Stella prostě jednou nezavolala, aby popřála šťastný nový rok?

Kristulda
21.11.2024 5 z 5

Knihu mám v knihovně dlouho a až teď na ní přišla řada.
Měla jsem obavy aby to nebyla červená knihovna i když ta současná linka trochu jo.
Moc se mi líbila ta historická, bylo to i smutné a srdcervoucí.
V té současné lince mi postavy až tak nepřirostly k srdci. Pořad na knihu myslím..na Stellu, na její život

Kniha roku 2020 je vyhlášena!

15.10.2020

Knižní novinky (37. týden)

08.09.2019

V čase, keď som vôbec nevedel, či sa dožijem začiatku ďalšieho týždňa, sľúbil som Ti, že Ťa budem milovať navždy. Teraz to vyzerá, že navždy pomaly vypršalo. Nikdy som Ťa neprestal milovať. Vo vlastnom záujme, aby som si uchoval zdravý rozum, pokúšal som sa zabudnúť, ale nikdy sa mi to nepodarilo. A nikdy som neprestal dúfať.

Ocenění knihy (1)

2020 - Kniha roku - Čtení tě mění (Audiokniha)

Kniha Listy, ktoré nikto nečítal v seznamech

v Přečtených2 200x
v Chystám se číst1 152x