Listy z Mexika přehled

Listy z Mexika
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/502994/bmid_listy-z-mexika-E0O-502994.jpg 4 20 20

Když jsem se před patnácti lety přistěhovala do Mexika, netušila jsem, do jak pestré a prazvláštní země mě osud zavál. S manželem, Mexičanem, se nám narodila dcera a já se dennodenně snažím v té krásné zemi plné podivných kulturních rozdílů, chaosu i bezstarostnosti plavat a narážím přitom na srdečnost i nepochopení v té nejryzejší podobě.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Listy z Mexika. Přihlašte se a napište ho.

MoniMonika
předevčírem 5 z 5

Listy z Mexika od Zuzany Erdösové jsou neobyčejným literárním zážitkem, který vás zavede do srdce jedné z nejbarevnějších a nejchaotičtějších zemí světa. Autorka vás svým laskavým humorem a vytříbeným jazykem vtáhne do každodenního života v Mexiku, kde se snoubí srdečnost s nepochopitelnými zvyklostmi a tradiční rodinné hodnoty s nevázanou bezstarostností. V příbězích najdete momenty, které vás rozesmějí, jako popisy mexické byrokracie či "nemožnost" navštěvovat knihovnu, ale také dojemné okamžiky, kdy autorka ukazuje svou vnitřní sílu při hledání rovnováhy mezi dvěma odlišnými kulturami. Je fascinující sledovat, jak Erdösová s obdivuhodnou odvahou překonává překážky a zároveň s láskou sdílí každodenní drobnosti života v zemi, která vás svou nezkrotnou energií pohltí. Listy z Mexika nejsou jen cestopis, ale autentický pohled na svět plný kontrastů, který je ideálním čtením pro každého, kdo touží poznat skutečné Mexiko skrze oči ženy, která se rozhodla přijmout jeho chaos i krásu jako svůj domov.

crossandra
24.11.2023 5 z 5

Mnoho lidí rádo cestuje do exotických krajů, ovšem zůstat někde žít natrvalo, představuje úplně jiné dobrodružství. Smekám před autorkou, že svůj sen dotáhla k realizaci a že i na nevšední překážky všedních dní dokáže nahlížet s humorem. Humorné i méně legrační příběhy (např. mě naprosto dostala prakticky nemožnost navštěvovat knihovnu) jsou podány velmi čtivě. Přesto se nejedná o knihu, která by se dala přečíst na posezení, abyste si ji skutečně vychutnali, je třeba ji trávit postupně. Krásný jazyk, kterým je kniha napsaná, svědčí o tom, že ani po patnácti letech života v cizí zemi není důvod mít špatný češtin.

orinka3
23.10.2023 5 z 5

Vtipná sonda do duše Mexičanů. Zajímavý svět, kde se mají všichni rádi a nikdo se neřídí pravidly, i když je mají. :D Osvěžující a obohacující četba. Moc se mi líbí slovní zásoba autorky, její smysl pro humor a zvládání situací, kdy by z nich jiného dávno kleplo. Povedená knížka.

Vychází Vypravěč, Magie havranů a další knižní novinky (41. týden)

09.10.2022

Kniha Listy z Mexika v seznamech

Mexiko manželství s cizincem Češi v zahraničí

Autorovy knížky

Zuzana Erdösová