Lízinka přehled

Lízinka
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/202268/mid_lizinka-mCP-202268.jpg 4 128 128

Píše se rok 1953 – rok, kdy má být Alžběta korunována královnou Anglie. Elsie se nemůže dočkat, až se svou milovanou babičkou pojede do Londýna na oslavu korunovačního dne. Vtom je však zasáhne tragédie. Babička i Elsie onemocní tuberkulózou a Elsie musí odjet do nemocnice v Miltree, kde bude po celé měsíce upoutána na lůžko. Zoufale se jí tu stýská po babičce, a navíc má co dělat, aby se přizpůsobila přísnému nemocničnímu řádu. Ale každý večer po zhasnutí vypráví ostatním dětem na pokoji fantastické dobrodružné příběhy. Brzo zjistí, že má kolem sebe plno přátel – včetně Lízinky, nádherné bílé kočky, která v nemocnici žije. Nakonec se Elsie uzdraví a bude moct nemocnici opustit. Ale ještě předtím za ní přijde jedna velice vzácná a velice nečekaná návštěva…... celý text

Pro děti a mládež
Vydáno: , BB art

Queenie, 2013

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lízinka. Přihlašte se a napište ho.

midone
15.04.2022 4 z 5

Je to fajn, ale pamatuji si, že mě pak hrozně nebavilo, že se to odehrává celé v jedné místnosti potažmo v nemocnici.

VioletMokrasova
05.10.2021 5 z 5

Elsie mi přirostla k srdci. Její babička byla strašně moc hodná. Elsiina máma byla někdy docela hodná ale jinak bylo poznat že nemá Elsie ráda. V nemocnici jsem si moc oblíbila sestru Gabrielovou. Martin se mi moc nelíbil,Gillian byla na Elsie docela hodná, Babete a Maureen byly málo výrazně, Michael byl moc roztomilí, Anguse jsem si taky oblíbila, Rita mi nebyla moc sympatická ale jak na ni na konci Gillian kašlala bylo mi ji líto a nějak jsem s ní najednou strašně soucítila. Konec byl krásný a moc dojímavý. Šest hvězd, nejlepší knížka co jsem četla.

téravokudlaná
29.01.2021

pěkná knížka a příběhy, které zažívá Elsie v nemocnici zajímavé

Kniha Lízinka v seznamech

Jacqueline Wilson