Šepkajúca lebka přehled
Jonathan Stroud
Lockwood & Co. série
< 2. díl
Jonathan Stroud dobyl srdcia čitateľov sériou Barthimaeus. Teraz sa vracia s druhou knihou zo série Lockwood a spol., ktorá patrí jednoznačne medzi to najlepšie a najstrašidelnejšie čítanie pre deti! Ubehlo šesť mesiacov od úspešného vyriešenia prípadu vreštiaceho schodiska v najstrašidelnejšom dome v Anglicku, no agentúra Lockwood a spol. stále balansuje na pokraji bankrotu. Anthony Lockwood trávi každú voľnú chvíľu zháňaním nových klientov a prípadov. Lucy sa nedokáže na nič sústrediť, lebo z pivnice sa ozýva tajomný hlas šepkajúcej lebky. Na obzore je však nový prípad: Pán Saunders si najme agentúru Lockwood a spol., aby preverila hrob tajomného viktoriánskeho lekára, ktorý sa vraj pokúšal rozprávať s mŕtvymi. Všetko by prebehlo hladko, nebyť Georgeovej zvedavosti... a tak z rakvy unikne nebezpečný duch a zmiznú vzácne artefakty. To všetko však môže mať na svedomí jedno veľké sprisahanie proti Lockwoodovi.... celý text
Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: 2015 , Slovart (SK)Originální název:
Lockwood & Co. 2: The Whispering Skull, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šepkajúca lebka. Přihlašte se a napište ho.
Tenhle druhý díl se my líbil víc než první,protože byl daleko napínavější.Knihu jsem přečetla za pár dní bylo to fajn čtení.
Velmi dobře napsané. Jsem strašpytel, takže po večerech jsem se doma trochu bála. Cteno v angličtině, není to psané nijak složitým jazykem. Myslím že tématika není úplně můj šálek kávy, takže se nepouštím hned do dalšího dílu. Ale oddechovka dobrá :)
Kniha Šepkajúca lebka v seznamech
horory duchové a přízraky strašidelné příběhy
2005 | Amulet Samarkandu |
2014 | Kvílející schodiště |
2015 | Šeptající lebka |
2005 | Golemovo oko |
2006 | Ptolemaiova brána |
Opět skvělý díl a mám radost, že skončil přesně jako seriál:) Je mi líto, že další díl zatím u nás nevyšel a doufám, že se to třeba změní. Pokud mám ale porovnat první a druhý díl, ten předchozí se mi líbil o trochu víc:)