Loď přehled

Loď
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298999/mid_lod-YFS-298999.jpg 4 53 53

...a tak zkouším z paluby zamávat či poslat znamení, že zde jsem. Volám ze svého plavidla po někom, kdo by rozuměl, nakláním se přes palubu a odhazuji do moře lahve se zprávami, ale zdá se, že celý nekonečný svět je pustým oceánem, že zde není nikdo, ke komu by zprávy mohly doputovat. Ostatní lodi planet a flotily galaxií nejsou než bludnými Holanďany, vory bez života, nahodile plovoucí vesmírem. Já, jediný žijící, ve skoro nekonečně a výstředně velkém vesmíru, jsem jediný námořník na palubě Země v tichém a černém moři nebeských hlubin.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Loď. Přihlašte se a napište ho.

Elen.aja
28.07.2024 5 z 5

Orkova meditace nad naší existencí.

Hluboké existenciální zamyšlení velmi krásným poetickým jazykem, plné nádherných obrazů. Touha zjistit, pochopit, poodhalit, dotknout se nedotknutnelného... a v té samé chvíli úžas z toho všeho.

Myslím, že nelze vše vstřebat na první přečtení, ještě se ke knize několikrát vrátím a stejně se nedokážu zastavit nad všemi těmi obrazy (které Orko vetkal do slov a věta které znovu odkázal z toho jednoho Slova) a vždy mi nějaký unikne, ale v tom tkví jejich síla. Mohu se jich snažit dotknout zas a znova, stále nově a jsou nevyčerpatelné. Znamení Slova. Znamení Věčnosti.

Filomena1961
13.01.2023 5 z 5

Útlá knížka napsaná nádherným jazykem, plně souhlasím s komentářem Máničky178, neuměla bych to lépe vyjádřit. Při čtení se člověku tají dech. Děkuji.

Netopyr07
13.10.2020 4 z 5

Přiznávám dobrovolně, že básnický styl Marka Orko Váchy v této knize je na mě tak poetický, až je složitý :-) Přitom jsou to krásné myšlenky, krásná podobenství! Hluboce se kořím, že někdo dokáže o "existenci" psát tímto stylem.

Kniha Loď v seznamech