Loki: Bůh, který spadl na Zemi přehled

Loki: Bůh, který spadl na Zemi
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464669/bmid_loki-buh-ktery-spadl-na-zemi-q8C-464669.jpg 4 67 67

LOKI JE... NEJMOCNĚJŠÍ HRDINA SVĚTA?! Poté, co pomohl pozemským hrdinům vyhrát Válku říší, Loki zjistil, že mu vznikla úplně nová řada povinností – a jeho bratr Thor mu nehodlá dovolit je opustit. Loki, nesoustředěný na své nové povinnosti krále ledových obrů, vyhledá radu nejbližší midgardské obdoby krále: Tonyho Starka, nezničitelného Iron Mana! To je skoro totéž, ne? Ale ukáže se, že Plecháč není ze setkání s Lokim příliš nadšen díky všem těm zlým skutkům, které v minulosti napáchal. Nyní musí bůh neplechy/příběhů/zla/chaosu přechytračit nejchytřejšího muže na Zemi... nebo při pokusu o to zemřít (opět). A mohl by mezitím Thor spřádat své vlastní darebácké plány? OBSAHUJE SEŠITY LOKI (2019) č. 1-5 A MATERIÁL ZE SEŠITU VÁLKA ŘÍŠÍ: OMEGA – AUTOŘI DANIEL KIBBLESMITH, OSCAR BAZALDUA, ANDY MacDONALD, VICTOR OLAZABA AND DAVID CURIEL.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew

Loki: The God Who Fell to Earth, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Loki: Bůh, který spadl na Zemi. Přihlašte se a napište ho.

66pepo66
30.09.2024 3 z 5

Na Lokiho som sa veľmi tešil, pretože je to jedna z mojich obľúbených postáv Marvelu. Predovšetkým teda vďaka Tomovi Hiddlestonovi. O to viac ma mrzí, že mám po prečítaní také zmiešané pocity.

Loki je veľmi špecifická postava, ktorú všetci automaticky škatuľkujú za zlú. Boh ľstí pochádza z Jötunheimu a po boku Thora vyrástol iba preto, že si ho Ódin osvojil. No už od mala sa cítil byť iný, možno upozadení, a preto si myslím, že je to jeden z dôvodov, prečo si tú "zlobu" nakoniec aj osvojil.

Nie som psychológ, ale práve táto charakterová črta ma u Lokiho vždy bavila. Pretože si myslím, že v skutočnosti vôbec zlý nie je, je len... ranený, nepochopený a teda ľudský.

Problém 'Boha, ktorý spadol na zem' je teda v uchopení tejto komplikovanej postavy. Scenárista Kibblesmith si vzal na plecia priveľké sústo. Úvod je síce veľmi pútavý s perfektným vizuálom, ktorý ma ihneď ohromil! Lenže ukončený je behom 4-5 strán a razom skáčeme k inej časti príbehu s celkom iným poňatím. Môj pôvodný odhad toho, čo ma v komikse čaká, sa tak postupne zmenil. Na scénu sa následne dostal Thor i Nightmare a potom... to scenár zase uťal a my skáčeme dejovo popredu.

Útechou môže byť to, že tretia časť príbehu už pracuje aj s tými prvými, no stále to pôsobí nekompaktne. Keď dostáva priestor Iron Man a Nightmare, začína to byť ozaj zaujímavé. Rieši sa tiež skutočnosť, že Loki už nie je Boh klamu a ľstí, dokonca ani príbehov. Popravde, sám nevie kto je a azda aj preto sa chce pridať ku Avengers. Skrz udalosti 'Vojny ríší' sa mu totiž podarilo umrieť, znovuzrodiť sa, stať sa kráľom Jötunheimu a ľadových obrov a teraz chce žiť inak.

Deje sa tu aj zopár nečakaných vecí a zoznámime sa s postavami, ktoré by sme tu nečakali. Lenže veľa vecí sa neuzatvára a skôr iba plodia ďalšie a ďalšie otázniky. Záver v podobe Westernu je pre mňa už úplne zbytočný a nevydarený. A nezachraňuje to ani prítomnosť Wolverina. A vlastne ani to, že Loki si pripúšťa svoju minulosť, chápe svoju podstatu a prichádza na to, akým Bohom vlastne je.

Celkovo sa z toho vykľulo niečo celkom iné ako som čakal a nie som s tým spokojný. Nedivím sa, že pokračovanie u @crew_komiks nebude.

dexterman
20.08.2023

Prostě hrůza a nuda . Nevím zda je to tím že Loki mě jako postava mě moc nezajímá . Nicméně jsem opravdu měl co dělat abych to vůbec dočetl . Jediné co snad na tomhle můžu ocenit je kresba . Jinak příběh nuda a postavy vykreslené opravdu nezajímavě . Opravdu zatím nejhorší komiks který jsem kdy četl .

Adele02
30.12.2021 5 z 5

A tak jo, nebudu se zdráhat a těch pět hvězdiček tomu dám. Protože tohle jsem si fakt užila a oproti Thorovi, který pro mě představoval strašný chaos, mě Bůh, který spadl na Zemi chytil od začátku. Loki je perfektní postava.

Knižní novinky (13. týden)

28.03.2021

Kniha Loki: Bůh, který spadl na Zemi v seznamech