Loutkář z Krakova přehled

Loutkář z Krakova https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389688/bmid_loutkar-z-krakova-gNb-389688.jpg 4 115 115

Příběh pro čtenáře knih Chlapec v pruhovaném pyžamu, Zlodějka knih či Spočítej hvězdy v sobě spojuje fantasy a lidové motivy s událostmi druhé světové války a působivě vykresluje sílu lásky a nezdolné odhodlání přežít i v té nejtemnější době. V knize se originálně protnou dva světy: kouzelná říše panenek a reálný, nacisty okupovaný Krakov. Když do země panenek vtrhnou obrovské, kruté krysy, panenku Karolínu odnese tajemný vítr do jednoho krakovského hračkářství. Osaměle žijícího, uzavřeného Cyrila s pohnutou minulostí překvapí, že Karolína mluví, a ti dva se brzy spřátelí, dokonce se seznámí s Josefem, židovským houslistou, a jeho dcerou Renou. Jejich společné štěstí ale nemá dlouhého trvání. Polsko se stane kořistí Německa a Josef s Renou musejí odejít do ghetta. Karolína a Cyril neváhají využít svých neobyčejných schopností a riskovat životy, jen aby přátele zachránili.... celý text

Válečné Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Dollmaker of Krakow , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Loutkář z Krakova. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

iška
17.10.2023 3 z 5

Tak jsem se zase jednou pustila do dětské knihy. Skoro pohádky, která ale zpracovává dost složitou dobu. Vlastně kdokoli v té době dovedl nějak pomoci, byl tak trochu kouzelníkem. Věřím, že si nejen mezi dětmi své čtenáře najde.

Janisss
17.03.2022 5 z 5

I když je kniha určena pro spíše mladší čtenáře - sáhla jsem po ní spíše ze zvědavosti - určitě nezklame ani nás dospěláky.
Přečetla jsem jedním dechem, zpracování se mi od začátku moc líbilo, rozhodně to není žádné dětské povídání, naopak, v obou částech vyprávění je velmi hluboký přesah a silné myšlenky...
Za mě by kniha měla rozhodně
patřit k povinné četbě školáků, je opravdu krásně a poutavě napsaná.


Ellis03
16.03.2022 5 z 5

Tohle byl velmi silný příběh. A smutný. Ale i krásný… díky zapojeni fantasy prvku dostává i pohádkový nádech, který zmírňuje tu hrůzu skutečných události, ale tím se pro mě stal ještě zajímavějším. A musím říci ze i doslov autorky byl krásnou tečkou.
Určitě doporucuji.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (42. týden)

14.10.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Loutkář z Krakova v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených151x
ve Čtenářské výzvě49x
v Doporučených13x
v Knihotéce96x
v Chystám se číst115x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech3x

Štítky knihy

Židé magický realismus holokaust, holocaust

Autorovy knížky

R. M. Romero
americká
2019  83%Loutkář z Krakova