Lovci orgánů přehled
Gordon Thomas
Pátrání po vrazích obětí, kterým byly odebrány důležité orgány, vede k odhalení tajné transplantační kliniky. Thriller současného anglického spisovatele se zaměřil na dnes hojně diskutovanou problematiku transplantací a s tím spojené získávání vhodných lidských orgánů. V knize je popsána důmyslně vytvořená bohatá organizace, která je napojená jak na zločinecké elity, tak i na politické, vědecké i bankovní špičky. Špičkoví chirurgové této organizace provádějí transplantace těm, kteří si to mohou dovolit. Síť lovců orgánů vyhledává "dárce" po celém světě. Důkladné pátrání po těchto zločinech začíná ve chvíli, kdy se obětí stává příslušník tajné bezpečnostní služby.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 1997 , OldagOriginální název:
Organ Hunters, 1994
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovci orgánů. Přihlašte se a napište ho.
Četl jsem kdysi dávno, po skvělé knize Obchod s orgány si ji budu muset přečíst znovu, řek bych, že se mě líbila ještě víc, ale je to už doba a názory se mění, musel bych porovnat.
Velké zklamání. K přečtení této knihy mě nalákalo její zdejší vysoké hodnocení, ale nakonec jsem ji dočetla jen ze zvědavosti, jaká bude pointa. Celé mi to přišlo rozvláčné, nezáživně psané s velkou spoustou nezapamatovatelných postav a jmen, a to navzdory přitažlivému a atraktivnímu tématu. Knize neprospívaly ani dlouhé kapitoly, které ještě víc ubíraly na spádu knihy.
Ta jedna hvězdička je jen za skvělý doslov, který mi zprostředkoval víc emocí a zážitků, než celá kniha.
Kniha Lovci orgánů v seznamech
1993 | Enola Gay |
1998 | Zotročeni |
2002 | Meč Gedeonův: z tajných archivů izraelské špionážní centrály Mosad |
2009 | Tajnosti a lži |
1997 | Lovci orgánů |
Zklamání zdlouhavé možná i překladem.