Lovci vlků přehled

Lovci vlků https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37201/lovci-vlku-37201.jpg 4 73 73

Lovci vlků série

1. díl >

Román z prostředí lovců a traperů kanadských pustin líčí přátelství bílého chlapce a dvou indiánských sourozenců, dívky a chlapce.

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Magnet Press (ČR)
Originální název:

The Wolf Hunters , 1926


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovci vlků. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Nofar197
02.04.2024 5 z 5

Dobrodružný román z kanadského severu, který jsem kdysi četla doslova nescislnekrat. Syn bělošského faktora a Indianky Minnetaki Wabigoon je poslan na střední školu ve Spojených státech. Své odtržení od známého prostředí, rodiny, ale zejména své sestry Minnetaky nese těžce - do doby, než se ve škole seznámí s Roderickem Drewem, svým vrstevnikem. I on je přesvědčený, že se narodil na nešťastné planetě. Mezi obema chlapci postupně vzniká velmi silné přátelské pouto. Po ukončení studia přesvědčí Wabi Roda, aby se s ním vydal do jeho rodného Wabigoon House a vydělával si peníze coby lovec vlků. Rod poznává život tak rozdílný od jeho v rodném Detroitu, i Wabiho přátelskou a semknutou rodinu, nad níž se však roky vznáší smrtelné nebezpečí.......

"Ano, vrátím se, až se pohnou ledy. "

"Moc mrtvý. "

Lmslaver
26.07.2021 5 z 5

Hezké dobrodružství tří mladých přátel na kanadském severu. Indiánští sourozenci Wabi, Minnmetaki a běloch Rod podnikají výpravu za lovem vlků do zasněžené divočiny. Čeká je souboj s nástrahy přírody i střet s nepřátelskými indiány kmene Woongů. Romantický příběh, který pohladí duši i po mnoha letech.


Leona333
14.04.2021 5 z 5

Dnešní mládež už asi kouzlo této knížky nedocení... Každopádně tento dobrodružný román do mého, úžasného dětství patřil. Díky této knížce jsem prožívala všechna ta dobrodružství a peripetie hlavních hrdinů. Zároveň mi a mým kamarádům, byla inspirací i v reálu pro uskutečnění některých výzev... Dodnes nechápu, jak to s námi moje babička vydržela - přežila, když nás hlídala... ; )
Knížka je nádhernou, nostalgickou vzpomínkou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lovci vlků v seznamech

v Přečtených100x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených7x
v Knihotéce69x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x