Lovec duší přehled

Lovec duší https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98113/bmid_lovec-dusi-5mt-98113.jpg 4 167 167

Jedná se o autentickou výpověď autora, vyšetřovatele FBI a pozdějšího zakladatele profilovacího programu. V knize popisuje své začátky, vyšetřovací postupy a vlastní studie, které přispěly k vyřešení složitých případů masových vražd.

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Mindhunter: Inside the FBI's Elite Serial Crime Unit , 1995


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovec duší. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

Vilma_de_Bilna
21.02.2024 3 z 5

Táto kniha bola naozaj lovcom myšlienok, ulovila totiž myšlienky aj mne: konkrétne myšlienky, ktoré chápali postupnosť príbehu. Takú chaotickú literatúru faktu som už dlho nečítala, autor možno čakal, že si budeme robiť poznámky ako agenti FBI v zácviku. Roky skákali, akoby ich vyťahovali z generátora náhodných čísel a som si celkom istá, že spomenul všetkých agentov, ktorých FBI v tej dobe mala. O vraždách a vrahoch sme sa síce dozvedeli, ale mnohé prípady boli dosť plytko popísané a pri iných mi profilovanie prišlo ako zjavenie od veštkyne. Možno (keďže sme predsa nádejní budúci agenti) sme na dôvody týchto záverov mali prísť sami. A možno som len ja príliš hlúpa a všetko to do seba zapadá.
P.S.: Prvých 100 strán odporúčam preskočiť, ak ste si prišli pre vzrušujúce prípady a nie životopis pána Douglasa z obdobia pred FBI.

Misoso
09.02.2024 5 z 5

Kniha sa mi veľmi páčila, nečakal som podrobný popis práce pracovníka FBI. Rôzne "fun" fakty o tom, akým spôsobom funguje napr. banka v prípade lúpeže. Odporúčam čitateľom, ktorí sa o takúto tému zaujímajú a možno si prajú vedieť viac. Prajem príjemný zvyšok dňa. :)


lenikhor
05.02.2024 5 z 5

Zajímavá kniha o psychologickém profilování vrahů. Navíc poutavě napsaná podle skutečné praxe vyšetřovatele. Doporučuji shlédnout i stejnojmenný seriál na Netflixu. V tomhle případě se kniha a seriál doplňují, v každém je něco malinko navíc.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (34. týden)

23.08.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lovec duší v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených223x
ve Čtenářské výzvě26x
v Doporučených11x
v Knihotéce164x
v Chystám se číst215x
v Chci si koupit66x
v dalších seznamech5x