Lovec mafiánů - Příběh jednoho policajta přehled
Karel Tichý

O jeho případech se psalo i točilo, teď přichází s vlastní verzí... Syrovy a naprosto autenticky příběh „lovce mafiánů“ Karla Tichého je zpočátku docela úsměvny, třeba když autor líčí, jak chytal v terénu veksláky, nabyvá ovšem na dramatičnosti ve chvíli, kdy dojde na jeho potyčky s nejtěžšími kalibry pražského podsvětí typu Radovana Krejčíře nebo Františka Mrázka. Nečekejte proto žádnou naředěnou polívčičku investigativního novináře, ale pěkně silny vyvar připraveny zkušenym policistou - operativcem, okořeněny množstvím pikantních detailů a postřehů. Přes pětadvacet let bojoval proti ekonomickym deliktům – řešil například kauzy kolem státního podniku Čepro či spisu Krakatice – a jeho tym prokazatelně zachránil státu miliardy korun. Když si však dovolil postěžovat u svych nadřízenych, že je mu bráněno ve vyšetřování, poslali jej šupem do civilu. Umlčet ho však nedokázali...... celý text
Detektivky, krimi Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno:Interpreti: Hynek Čermák
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovec mafiánů - Příběh jednoho policajta. Přihlašte se a napište ho.

Výborná kniha mimo můj běžný zájem. Vyprávění je strohé, ale zaujme. V některých pasažích jsem jen nevěřícně vrtěl hlavou. Vřele doporučuji četbu či poslech všem, koho zajímají nedávné kriminální příběhy. Ideální v kombinaci s filmy Gangster Ka a Kmotr.
Knižní novinky (48. týden)
28.11.2021
Kniha Lovec mafiánů - Příběh jednoho policajta v seznamech
v Mé knihovně | 102x |
Praha kriminální podsvětí 90. léta 20. století české detektivky a krimi podle skutečných událostí prolínání minulosti a současnostiAutorovy další knížky
2021 | ![]() |
2023 | ![]() |
Karel Tichý, neúplatný policajt a lovec mafiánských hlav jako Radovan Krejčíř alias káčko, kmotr František Mrázek nebo gangster Tomáš Pitr. První si užívá komfortu jihoafrické věznice, druhého už dávno zastřelila konkurenční mafie a třetí je po odpykání směšného trestu společníkem dalšího vykuka, Romana Janouška. Tichý sepsal své policejní bio od prvopočátku až do konce, tedy rozpuštění tehdy elitní protikorupční jednotky. Nutno přiznat, že odvaha a policajtské srdce Tichému nechybělo (nechybí). Problém ovšem je, že Tichý musel bojovat nejenom s mafií, ale především (!) s vlastními nadřízenými a s politiky jako Bublan, Langr, Gross. Je to smutný doklad totální korupce politické scény, na níž jsou jednotlivci ochotni pro svou kariéru spolčit se s čertem i ďáblem. Tichý hovoří zejména o 90. letech, která si coby studentka v paměti uchovávám hlavně ve spojení se svobodou, cestováním a diskotékami. Asi je to tak dobře, dospělost mě dostihla v podobném politickém marasmu, jako v devadesátkách., takže jsem vlastně o nic nepřišla. Pravda, Karel Tichý se umí i poplácat po ramenou, ale jeho sebevědomí je řekla bych zcela oprávněné. Jediné, co mě trochu zaráží, je ta spousta jmen jeho bývalých kolegů u policie a mezi tzv. zdroji, díky nimž bylo možné dosáhnout právě na Krejčíře & spol. Zajímalo by mě, jestli se všech, které v knize uvádí, ptal, jestli s tím souhlasí ;-).