Lovec přízraků - Vraždy, které šokovaly republiku přehled

Lovec přízraků - Vraždy, které šokovaly republiku
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457704/bmid_lovec-prizraku-vrazdy-ktere-sokoval-Vvr-457704.jpg 5 345 345

Byly to výjimečné a výjimečně kruté případy. Když kriminalisté poprvé stáli na místech vražd, nad zuboženými těly obětí, připadal jim neznámý pachatel jako vzdálený přízrak. Jako monstrum s nepochopitelným myšlením a ještě zvrácenějším konáním… Jaká byla realita? Profesionální dráha policejního vyšetřovatele a šéfa pražské mordparty Jiřího Markoviče je lemována především sexuálními vraždami. Případ pětinásobného vraha Hojera či kauza tzv. spartakiádního škrtiče Straky vstoupily už na výrazně zkrvavělý piedestal historie české kriminalistiky. Markovič ale také řešil brutální vraždu v hodkovičském lese – která svého času inspirovala scénáristu Jaroslava Dietla, stejně jako pozměnila učebnicové kánony o předpokládaném pachatelově profilu. Dozvíme se také nelítostnou pravdu o dvojnásobné vraždě v Prokopském údolí. O vraždě v restauraci U dvou koček, jež vyústila v soudní maratón. O psychopatu Vocáskovi, prvním doživotním odsouzenci, který se dnes snaží prodrat na svobodu. Navštívíme místa činu, pitevny, psychiatrická zařízení… Zasvěceným průvodcem nám bude Lovec přízraků.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovec přízraků - Vraždy, které šokovaly republiku. Přihlašte se a napište ho.

jindrich5708
29.10.2024 5 z 5

Úryvek z knihy ( kapitola VIII ) :
Musíme si uvědomit, že všechny přehnaně humánní zákony jsou vodou na mlýn všem lidským bestiím. Jsou nožem, vraženým do těla příští oběti !!!

Jančislava
27.10.2024 5 z 5

Zajímavá kniha, ale náročná na čtení. Já většinou čtu před spaním, což s touto knihou nešlo. Poslední případ jsem četla nejdéle a ani se mi k němu nechtělo vracet. Jsem ráda, že je čtení už za mnou a dám si pauzu od tohoto žánru. Jinak mohu knihu doporučit.

Terkaodkafe
25.10.2024 5 z 5

Kniha dává hlas obětem hrůzných činů. Popisuje jejich dřívější životy a uvažuje nad tím, co by z nich mohlo být. Upozorňuje, že obětí zločinů nejsou jenom sami zavraždění, ale i jejich rodiny, okolí. A také leckdy i rodinní příslušníci vrahů. Také poukazuje na tu velmi tenkou hranici mezi životem a smrtí. Často o ní totiž rozhoduje náhoda. A o to je děsivější. Nikdo opravdu neví ani dne ani hodiny. Doporučuji ke čtení všem.

Více v recenzích.

Kniha Lovec přízraků - Vraždy, které šokovaly republiku v seznamech