Lovec přízraků: Vraždy, které šokovaly republiku přehled

Lovec přízraků: Vraždy, které šokovaly republiku
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515724/bmid_lovec-prizraku-vrazdy-ktere-sokoval-If6-515724.jpg 5 376 376

Elitní kriminalista - šéf pražské mordparty líčí proslulé případy, na jejichž vyšetřování se podílel. Byly to výjimečné a výjimečně kruté případy. Když kriminalisté poprvé stáli na místech vražd, nad zuboženými těly obětí, připadal jim neznámý pachatel jako vzdálený přízrak. Jako monstrum s nepochopitelným myšlením a ještě zvrácenějším konáním… Jaká byla realita? Profesionální dráha policejního vyšetřovatele a šéfa pražské mordparty Jiřího Markoviče je lemována především sexuálními vraždami. Případ pětinásobného vraha Hojera či kauza tzv. spartakiádního škrtiče Straky vstoupily už na výrazně zkrvavělý piedestal historie české kriminalistiky. Markovič ale také řešil brutální vraždu v hodkovičském lese - která svého času inspirovala scénáristu Jaroslava Dietla, stejně jako pozměnila učebnicové kánony o předpokládaném pachatelově profilu. Dozvíme se také nelítostnou pravdu o dvojnásobné vraždě v Prokopském údolí. O vraždě v restauraci U dvou koček, jež vyústila v soudní maratón. O psychopatu Vocáskovi, prvním doživotním odsouzenci, který se dnes snaží prodrat na svobodu. Navštívíme místa činu, pitevny, psychiatrická zařízení… Zasvěceným průvodcem nám bude Lovec přízraků.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovec přízraků: Vraždy, které šokovaly republiku. Přihlašte se a napište ho.

Danago
předevčírem 5 z 5

Kniha je drsný popis tvrdé reality práce kriminalisty před revolucí. Že je Jiří Markovič, legenda české kriminalistiky, jsem nevěděla dokud jsem neviděla seriál. V knize se čtenář dostává do světa nejtěžších zločinů, které se staly v Československu. Často jsem si při čtení kladla otázku, proč se dělo tolik sexuálně zaměřených vražd žen poměrně mladými muži nízkého IQ.
Příběhy jsou autentické, zasazené do dobového kontextu přináší hlubší porozumění tomu, co obnášela práce elitního kriminalisty té doby.
Kniha ve mnou hodně otřásla.
V době kdy se všechny zločiny odehrávaly jsem byla mladá holka, která se pohybovala jen na malém městě.
Mám pocit, že v současné době se dějí stále kruté zločiny, ale asi jiného typu.
Kdo jste viděli seriál na VOYO , některé případy se zde opakují dost podrobně, takže doporučuji si knihu vzít s delším odstupem od sledování seriálu, jinak vás to asi bude nudit, já jsem to tak měla, takže jsem knihu odložila a vrátila se k ní po roce. A tentokrát mě kniha opět zaujala.

hanina.k
20.01.2025 5 z 5

Lovec přízraků je jedinečným příkladem spojení poutavého vyprávění a nekompromisní reality práce kriminalisty. Jiří Markovič, legenda české kriminalistiky, nás svým příběhem vtahuje do světa nejtěžších zločinů, kde každý detail může znamenat rozdíl mezi spravedlností a bezprávím.
Hlasové podání Martina Zahálky, Petra Lněničky a dalších interpretů přidává nahrávce mimořádnou atmosféru – střídají se napětí, emoce i chladná analýza, což udržuje posluchače v naprostém zaujetí od začátku do konce. Díky autenticitě příběhů, zasazených do dobového kontextu, audiokniha přináší nejen zážitek, ale i hlubší porozumění tomu, co obnáší práce elitního kriminalisty.
Pro fanoušky kriminálních příběhů je to naprostá povinnost. Připravte se na to, že vás tento příběh pohltí a zanechá silný dojem. Markovič – Lovec přízraků není jen audiokniha – je to okno do světa, který mnozí znají jen z médií, ale málokdo si uvědomuje jeho skutečnou hloubku a náročnost.

Leona333
07.01.2025 5 z 5

Ne, nezabývám se numerologií, ani ezoterikou..., každopádně některá jména mi u některých lidí padnou, jako "poklice na hrnce." Třeba sv. Jiří - Drakobijce... A stejně tak, pak Jiří Markovič - "lovec a bojovník s draky - démony, lidskými démony, které nelze pokaždé překonat, zničit, vyléčit, napravit..."
Kniha je to opravdu tvrdá, přímo bestiální..., četla jsem ji s vědomím, že mnohým v této knize, nikterak pomoci není...
Lovce přízraků, doporučuji k přečtení.

Kniha Lovec přízraků: Vraždy, které šokovaly republiku v seznamech

v Mé knihovně215x