Ľúbostné rošády přehled

Ľúbostné rošády
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103346/bmid_lubostne-rosady-rQq-103346.jpg 4 575 575

Štyri napínavé príbehy majstra čierneho humoru - každý s geniálnou zápletkou a prekvapujúcim záverom...

Literatura světová Humor Povídky
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

Switch Bitch, 1965

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ľúbostné rošády. Přihlašte se a napište ho.

freejazz
02.11.2024 5 z 5

jasně, každý, kdo to četl, se zamýšlel... a my v telecím věku, neznalí světa jsme to přímo hltali. příjemná vzpomínka.

Apo73
30.11.2023 5 z 5

To je učebnice pointy! Na tom lze demonstrovat mistrovství pointy, která má vycházet z příběhu, ale má být překvapivá a nečekaná. To pan Dahl umí dokonale. To oceňuji nejvíc. Jinak jsou to čtyři vlastně rozverné povídečky, ve kterých jde vždycky o to, jak získat nějakou ženu do postele, což ale, jak se ukazuje, není vždy vítězství. Lehké čtení k moři (taky je to v edici Čtení na dovolenou), úsměvné, ale dynamické a vzrušující.

SSTknihy
17.10.2023 5 z 5

Vtipné, sarkastické, ironické a výborně vypointované povídky s lehce erotickým nádechem. Mistr povídky opět dokazuje, že umí z tohoto žánru vytěžit maximum. Pohrává si se svými hrdiny, nemilosrdně jim umí nahlédnout až na dno jejich duše (i žaludku) a neodpustí jim žádnou chybu, přetvářku, faleš či samolibost. Roztomilé počteníčko, u kterého se budete bavit, ale mezi řádky vám občas i pěkně zatrne.
K mým absolutně nejoblíbenějším patří Velká rošáda – pointa téhle povídky je prostě geniální. A mimochodem, příběh existuje i v televizním zpracování. V roce 1988 si pod režijním vedením Milana Lasici zahráli hlavní hrdiny Milan Kňažko a Stano Dančiak.

Knižní novinky (20. týden)

12.05.2019

Kniha Ľúbostné rošády v seznamech