Ľúbostné rošády přehled

Ľúbostné rošády
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/103346/bmid_lubostne-rosady-rQq-103346.jpg 4 581 581

Štyri napínavé príbehy majstra čierneho humoru - každý s geniálnou zápletkou a prekvapujúcim záverom...

Literatura světová Humor Povídky
Vydáno: , Slovenský spisovateľ

Switch Bitch, 1965

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ľúbostné rošády. Přihlašte se a napište ho.

MissBlack
dnes 2 z 5

Četla jsem v rámci Čtenářské výzvy a čekala jsem, že vzhledem k útlosti knihy mi to velmi rychle uteče. Bohužel.

První povídkou (Host do domu) jsem se těžce prokousávala a ani ne v polovině začala přeskakovat, abych to vůbec dočetla. Závěr celkový dojem vyspravil, ale znova bych si ji nepřečetla. Druhá povídka (Velká rošáda) se mi asi jako jediná opravdu líbila od začátku do konce, třetí (Vyvrcholení) by tam snad ani nemusela být, neb po ní zůstanou jen zvláštní pocity a poslední (Čubka), kde se autor opět vrátil k Oswaldovi, no, vyloženě zlé to nebylo, ten nápad byl zajímavý, ale mně Oswald nepřirostl nijak k srdci a spíš mě neustále otravoval tím svým narcistním opěvováním.

Každopádně splněno ve výzvě mám a knihu pošlu dál, doma ji mít nepotřebuji.

marlowe
dnes 3 z 5

Čtyři povídky, které mě v podstatě ničím nezaujaly. Obliba Roalda Dahla stojí na tom, jak mnozí píší, že „umí své povídky krásně vypointovat“. Jenže v tom pávě bude ten zakopaný pes – že mě nikdy povídky, „které jsou postavené na pointě“, nebavily. Já vždycky dával přednost povídkám, které se snažily oslovit čtenáře spíš popisem atmosféry, naznačením vztahů, rozkrýváním minulosti postav apod., a nikoli tím, že „povídka nějak nečekaně skončí…“

freejazz
02.11.2024 5 z 5

jasně, každý, kdo to četl, se zamýšlel... a my v telecím věku, neznalí světa jsme to přímo hltali. příjemná vzpomínka.

Knižní novinky (20. týden)

12.05.2019

Kniha Ľúbostné rošády v seznamech