Karel IV. - Tajný deník přehled
Josef Bernard Prokop
Lucemburská pentalogie série
1. díl >
Více než šest století uplynulo od chvíle, kdy Karel IV., český král a římský císař, svěřil své myšlenky a nejhlubší pocity pergamenu.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Karel IV. - Tajný deník. Přihlašte se a napište ho.
Milé vyprávění - je to opravdu jako nahlédnout do něčího deníku. Celkově ten příběh asi všichni známe, ale podrobnosti tomu dodávají na zajímavosti. Posloucháno jako audiokniha - hlas pana Dvořáka je velmi příjemný a už ho budu mít asi napořád spojený s Karlem IV. :-) Určitě budu uvažovat o dalších dílech.
Kdo by neznal našeho nejslavnějšího panovníka Karla IV. Zde se dovídáme o jeho životě tak, jak sám vypráví. Je mnoho knih o našem panovnikovi, ale zde vystupuje hlavně jako normální člověk se svými starostmi I radostmi. Kniha sama mne překvapila, čekala jsem známá fakta a nudné vyprávění. Byla jsem mile překvapená a kniha se četla velmi dobře a už začínám další díl.
Kniha Karel IV. - Tajný deník v seznamech
Karel IV., král a císař, 1316-1378 Lucemburkové historické romány
Tak tohle se mi moc líbilo.Na pozadí historických událostí život Karla IV., jeho sny, výhry a prohry.Výborně načtené panem Dvořákem a doplněno historickými chorály. Vice takových audioknih.Tesim se na pokračování.5z5