Lucie přehled
kolektiv autorů
Reprezentativní velká obrazová publikace o kapele Lucie. Na sepsání knihy se podíleli všichni její členové – David Koller, Michal Dvořák, Robert Kodym a Petr Chovanec.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lucie. Přihlašte se a napište ho.
Lucii obdivuju od puberty a pořád mi má co říct. I poslední desku, kromě prvních třech písní, který přeskakuju, mám hodně rád. A na tuhle knihu jsem se dost těšil.
Ale když mi přišla k recenzi (celá recenze je tady: https://musicserver.cz/clanek/67697/lucie-fotografity/ ), přišlo s ní i zklamání. Protože jsem přesvědčenej, že i já bych ji sestavil a připravil líp.
Nevím kolik času na to její tvůrci (kapela a Honza Dědek) měli, ale vypadá to, jako by to šili horkou jehlou. Prázdný výplňový texty, jen pokud o nějakou strukturu (ale vlastně je to celé chaoticky uspořádané), informační hodnota mizivá, faktické chyby, diskutabilní postprodukce u fotek (často přeostřeno nebo nepříjemně vyhlazeno).
A teda, jo, jsem za ten velkej výpravnej balík fotek rád, ne že ne, ale dalo by se to udělat celé podstatně líp.
Fanoušci Lucie budou nadšení. Objevují se zde dosud nezveřejněné fotky ze začátků skupiny. Kniha je moc pěkně zpracovaná, fotografie jsou kvalitní a autentické. Příliš mnoho textu zde nečekejte, ale to už snad vyplývá z názvu knihy - Fotografity :-)
Knižní novinky (49. týden)
05.12.2021
Kniha Lucie v seznamech
hudební skupiny, kapely česká hudba rock fotografické publikace
Je to zajímavý vhled do "zákulisí" kapely. Ocenila bych více popisků u každé jednotlivé fotografie, nebo alespoň stránky.