Božská komedie přehled
Mike Carey , Peter Gross , Dean Ormston
Lucifer, bývalý oblíbenec Nebe a vysloužilý vládce Pekla, nebyl nikdy příliš nakloněn kompromisům. A to se ani teď, když si vytvořil vlastní vesmír, příliš nezměnilo. Ve chvíli, kdy konečně mohl hodit veškerá omezení Božího jsoucna za hlavu, se Jitřní kníže ocitl v pozici, která mu není tak úplně cizí – shromažďuje duše pro své panství. Je tu samozřejmě rozdíl: Luciferovi noví podnájemníci zde nebudou zakoušet věčná muka, ale naopak mohou svobodně žít podle vlastní volby. Jediné přikázání, které jim bylo stvořitelem jejich světa uděleno, je to, že nesmějí nikoho uctívat. Koneckonců, nikoho neuctívat je pro Světlonoše něco jako otázka vlastní hrdosti. * Jenže pak promluví Nebe: Luciferův kosmos je urážkou přirozeného řádu věcí a musí být uzavřen za každou cenu. A jak se říká, pýcha předchází pád – a Smrti kompromisy taky nikdy moc nešly. * LUCIFER: BOŽSKÁ KOMEDIE nabízí pokračování příběhů Prince temnoty z přelomové série Neila Gaimana SANDMAN a obsahuje sešity 21–28 řady LUCIFER, která byla nominována na Eisnerovu cenu.... celý text
Komiksy Fantasy
Vydáno: 2013 , Crew , NetopejrOriginální název:
The Divine Comedy, 2003
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Božská komedie. Přihlašte se a napište ho.
To jsou zvraty! To jsou kotrmelce! Tento díl je hodně výživný. Nelíbí se mi, k čemu zde došlo a už vůbec se mi nelíbí, koho jsme ztratili. Ale je to zatraceně strhující. Lucifer dostal lekci pokory, na které sice někteří vydělali, ale cena, kterou jiní museli zaplatit, byla příliš vysoká. Alespoň že hutný závěr odlehčuje povedená a vtipná povídka "Vloupačka".
Tenhle díl je vážně fenomenální. Padlý anděl opět (doslovně) padne, a přestože se výslovně nikoho neprosí o pomoc, má naštěstí spojence, kteří se ho zastanou. Lucifer pak musí spolknout svou hrdost a mlčky pomoc přijmout, protože tentokrát by to sám nezvládnul.
Kniha Božská komedie v seznamech
v Mé knihovně | 63x |
Člověk by řekl, že lepší díl být už nemůže, ale ono ejhle - a je tu. Další z excelentních příběhů, a dokonce jedna z Věčných, sama jedna z Blahovolných (nikoli těch z Norn či Erinyí, těch ježibab, k tomu viz doslov ze Sandmana Blahovolné) a zrovna ta nejlepší. Dokončení příběhu s kartami, a následuje souboj v Pekle.