Peklo přehled

Peklo
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/179489/bmid_peklo-179489.jpg 5 95 95

Lucifer série

Jitřní kníže už vystoupal takřka nejvýš, kam to šlo. Bývalý vládce pekel stvořil v prázdnotě za naším světem nové Jsoucno, zabydlel ho a porazil síly, které mu ho chtěly ukrást. Jenže tento úspěch neodpovídá pravému stavu Luciferových momentálních schopností. Jitřní kníže ještě stále nevládne plným rozsahem svých sil - neboť ten zůstává skryt v páru per, jež byla vytržena ze Světlonošových andělských křídel a uzmuta pomstychtivým bohem. A dokud nebude tento rozsah obnoven, je Lucifer stále nechráněný a zranitelný. Problémem je, že má závazky, kterým musí dostát. Bez ohledu na svou omezenou moc musí odpovědět na výzvu k souboji s andělem, samotným velitelem nebeské armády, stejně jako musí splatit dluh polovičnímu andělovi Elaine Bellocové. I kdyby to mělo znamenat jeho definitivní zkázu. Neboť, jak všichni vědí, Ďábel nikdy neporuší své slovo.... celý text

Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew , Netopejr

Inferno, 2004

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Peklo. Přihlašte se a napište ho.

risha03
10.11.2023 5 z 5

Vítejte v Pekle. Zatím nejlepší díl, kdy Lucifera, oslabeného z předchozího dílu, čeká souboj s Amenadielem. Vítejte v pekelných intrikách zdejší smetánky, kdy věřím, že tento díl přečtete jedním dechem. Tak dokáže upoutat.

Norri
19.03.2022 5 z 5

Je úžasné, jak si tato série dokáže držet vysokou úroveň v každém díle. Jasně, není to zase tak výjimečné, ale v porovnání se Sandmanem je to prostě markantnější. Tentokrát došlo na smluvený duel mezi Luciferem a andělem Amenadielem. Není to však něco, co by se odehrálo v jednom sešitě. Tahle povídka s názvem "Peklo" je epické vyprávění ve čtyřech sešitech, které je napěchované dějem, nečekanými zvraty a nenechá vás ani chvíli vydechnout.

Krátká povídka "Přináší dary" je dokonalost sama. Bez přehánění. Je kreslená Deanem Ormstonem a obstála by jako samostatný hororový one shot. Ale tohle je součást většího univerza, které už znáte, a právě to povyšuje tu povídky až do nebes… nebo ji spíše dělá pekelně skvělou!

A poslední část s názvem "Vynést rozsudek"? Detektiv Šalamoun, syn Davidův, rozjíždí vyšetřování smrti Elaine Bellocové a je mu naprosto lhostejné, koho vyšetřuje. Viník nesmí zůstat nepotrestán. Lucifer v téže chvíli zabředává do záležitostí severské mytologie, aby splatil svůj dluh a nezůstal nikomu nic dlužen. Nutno podotknout, že se severskou mytologií je zde nakládáno velmi pěkně. Dokonalý závěr dokonalé knihy!

alishek
07.11.2021 5 z 5

Další naprosto skvělé pokračování Luciferova příběhu, dozvíme se věci, na které jsme se kladli otázky v předchozím díle a vyvstanou nové, už se těším na další díl.

Knižní novinky (25. 11. - 2. 12.)

25.11.2013

Kniha Peklo v seznamech