Daltonovi už zase na útěku přehled

Daltonovi už zase na útěku
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523243/bmid_daltonovi-uz-zase-na-uteku-6511654f2aa01.jpg 4 12 12

Nový prezident Spojených států vyhlásí všeobecnou amnestii. Na svobodu se tak dostávají i nechvalně proslulí bratranci Daltonovi – k pramalé radosti Lucky Lukea, který s tím ovšem nemůže nic dělat. Nebyli by to ovšem Daltonovi, kdyby se vzápětí nepustili do nové kriminální činnosti.

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew

Les Dalton courent toujours, 1964

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Daltonovi už zase na útěku. Přihlašte se a napište ho.

Ivan Kučera
04.12.2024 3 z 5

„Tak mám dojem, že jsem zas něco skvěle zvládnul.“ Legendárni Daltonovci sú (už zase) na úteku pred spravodlivosťou. Hoc tentokrát by možno bol predsa len presnejší názov Daltonovi už zase na svobodě. Tentokrát totiž prekvapivo z basy neutiekli, ale dostali amnestiu od novozvoleného prezidenta. Lucky Luke však touto šokujúcou informáciou nedisponuje, pekne ho kvôli tomu tí štyria melóni strápnia, potom sa ale citlivý tvrďák Lucky v situácii zorientuje a obe znepriatelené strany nabehnú na bežný režim hrdina/zločinci. Človek síce premýšľa, či nebolo jednoduchšie banku nesťahovať, lež ju nechať na pôvodnom mieste, počkať si na nočnú lúpež a šupnúť ich späť do lochu, ale OK, toto nie je najrealistickejší komiks na svete. Klasika s báječnými dialógmi a pestrosťou deja, ale inak asi najslabší Lucky Luke, akého som čítal. Stále máme dočinenia s veľmi fajn komediálnym westernom, no hlášky už neboli také nákazlivé a ostré, ako v predchádzajúcich Luckyho dobrodružstvách. Občas sa nájde dačo vtipné (pískanie na koňov, neriedená whisky) a absolútne nechápavý, ale o to v živote spokojnejší pes Tramtabum je (opäť) geniálny (skúsil by som mu dať spin-off, možno by to dokázal utiahnuť sám), ale je toho pomenej.

Liduka
23.08.2024 4 z 5

Přečteno kvůli čtenářské výzvě. Byl to vcelku příjemný komiks. Trochu jsem zavzpomínala na dobu, kdy jsem čítávala čtyřlístek.

Kuža007
16.02.2024 5 z 5

Lucky Luke se nám po delším čase opět vrátil. Opět vidíme krásné Morrisovi kresby a můžeme číst Goscinnyho humor. Skvělý a nápaditý díl, kde Lucky Luke opět stojí proti Daltonovým, kteří byli tentokrát propuštěni na prezidentskou amnestii. Můžeme zde sledovat vtipné spojenectví Daltonových s Apači i problémy Lucky Luka s americkou kavalérií. Zkrátka je tu opět zábavný a humorný díl Lucky Luka.

Tajemství domu Thornů, Botanik a další knižní novinky (41. týden)

08.10.2023

Kniha Daltonovi už zase na útěku v seznamech