Paklíč přehled

Paklíč
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105731/paklic-105731.jpg 4 68 68

Ludva Láce série

1. díl >

Známý spisovatel detektivních románů přináší tentokrát se zajímavou zápletkou i veselou zábavu při sledování komplikací, které nastanou panu Ludvovi Lácemu, autoru 321 detektivek, jeho ženě Lole a policejnímu inspektorovi Kamilu Čepelákovi. Tito hrdinové jdou zachránit Lácovu víkendovou vilu od loupeže, jejíž plán byl přece jen předem vyzrazen, ačkoliv pečlivě připravován pražským zločineckým podsvětím. (www.pitaval.cz)... celý text

Detektivky, krimi Literatura česká
Vydáno: , Václav Bluma
Originální název:

Paklíč, 1941


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Paklíč. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (18)

janina66
28.08.2024 3 z 5

Taková milá blbůstka. Ztřeštěně příjemný poslech této vtipně laděné knihy s detektivní zápletkou. Kniha mě velmi potěšila a bavila.

mol378
20.08.2024 4 z 5

Chtěla jsem si ve vrcholném létě číst v poklidu ve stínu nějakou starou českou plnotučnou detektivku a snít o starých kriminalistických časech bez DNA, profilování a rozličných chlapáckých , či naopak frustrovaně depresivních projevů vyšetřujících kriminalistů a tak. Volba padla na Fikera a bez dalšího zjišťování čehokoli na Paklíč stažený zdarma, hurá. Po několika stranách nějak nevěřím svým očím - no co toto je? Ale také se přistihuji, že se začínám bavit a do starých časů jsem přenesena. A baví mě to tím víc, čím ztřeštěnější to je. Detektivní groteska, psaná skvělým jazykem - z pokoje spící slečny Mili se linul zvuk připomínající strouhání mandlové čokolády na stříbrném struhadélku... Zkrátka Ludva Láce a spol. potěšili asi jako televizní Hříšní lidé města pražského. A teď se mrknu na nějakou autorovu fakt plnotučnou detektivku!


Vesmich
30.05.2022 3 z 5

Je to taková ptákovina, na kterou je potřeba mít tu správnou náladu. Ve filmu to bylo sice hodně bláznivé, ale oproti knize dost střízlivé. Některé postavy jsou fascinující, především Kofila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Paklíč v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených95x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených4x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech3x