Ludvík XIV. - Byl unesen? přehled
Jean D´Aillon
Jedné chladné lednové noci zmizel přímo z paláce mladý král Ludvík XIV., který do Aix přijel, aby uklidnil nepokoje otřásající touto provincií. Je snad strůjcem únosu Kašpar Glandeves-Niozelles, hlava marseilleských rebelantů? Či dokonce František de Gallaup, bývalý gardový kapitán prince de Condé odsouzeného k smrti a toho času na útěku? Nebo snad za vším stojí slečna de Montpensier, králova sestřenice, která neváhala dát na krále v době frondy střílet...?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Historie Historické romány
Vydáno: 2009 , PierotOriginální název:
L'enlevement de Louis XIV, 2007
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ludvík XIV. - Byl unesen?. Přihlašte se a napište ho.
Divné. Prostě divné. Moc postav se složitými francouzskými jmény na malém, v zásadě novelovém rozsahu (většina z nich zůstala úplně nevyužitá), a už dlouho před polovinou knihy jsem uhodla, co se s králem stalo, takže moc napínavé mi to taky nepřišlo.
zvláštna stredoveké detektívka. Kto má rád detektívky odporúčam, literárny jazyk je však akýsi zvláštny.
Kniha Ludvík XIV. - Byl unesen? v seznamech
detektivní a krimi romány francouzská literatura Ludvík XIV., francouzský král historické detektivky historické romány francouzské rományAutorovy další knížky
2008 | Zmizel mnich od kartuziánů |
2009 | Ludvík XIV. - Byl unesen? |
Mám rád historické romány a mám rád historické detektivky. Myslím, že toto je první toho žánru, která se mi nelíbila.