Ludwig van Beethoven přehled
Walther Nohl
Popis života a díla Ludwiga van Beethovena, který byl vydán v roce 1943, v rámci edice nazvané Duch a dílo.
Biografie a memoáry
Vydáno: 1943 , OrbisOriginální název:
Ludwig van Beethoven, als Mensch und Musiker im täglichen Leben, 1927
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ludwig van Beethoven. Přihlašte se a napište ho.
Kniha čtenáři odhalí, že ani geniální člověk jdoucí za svým cílem, nemá jednoduchý život. Najdeme zde hodně autentických vzpomínek přátel, kteří stáli v té době poblíž a snášeli s Beethovenem jeho úspěchy i neúspěchy. Knihu z roku 1943 jsem vypůjčil v knihovně, ale budu ji hledat v antikvariátech, stojí za to, mít jí v knihovně. V úvodu knihy je odstavec básníka Otakara Březiny na motiv z Beethovenovy hudby:
To z dálky staletí van tichý v tvář mi nedých, tvých tónů byl to hlas pod okny duše mé, jenž na mne volal: Pojď, a v svitu září bledých a v zlatém dešti hvězd se koupat budeme.
Kniha Ludwig van Beethoven v seznamech
Za mě do školy referát možná dobrý, ale nějak tu knihu nemusím. Tam se jednalo o rozbor ,, Beethovenovi osobnosti, jeho hudby i jeho povolání( skladatel, pianista, muzikant. A navíc i když se to netváří propagandisticky, tak stejně to je ( podle vydání i podle rozboru jeho ,, Osudové"