Lukostrelec přehled

Lukostrelec
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525356/bmid_lukostrelec.jpg 4 113 113

V Lukostrelcovi sa stretávame s Tetsujom, mužom, ktorý sa kedysi preslávil ako výnimočný lukostrelec. Na staré kolená sa však utiahol do odľahlého údolia, kde ho vyhľadá chlapec z dediny. Chlapec má veľa otázok a Tetsujove odpovede mu postupne približujú cestu luku v duchu tradičného japonského umenia lukostreľby kjudo, a odhaľujú tak zásady zmysluplného života. Príbeh Paula Coelha naznačuje, že život bez spojenia činov s dušou nás nemôže naplniť, že život obmedzovaný strachom z odmietnutia či zlyhania sa neoplatí žiť. Človek musí riskovať, byť odvážny a vydať sa na nečakanú cestu, ktorú mu osud ponúka. Paulo Coelho s múdrosťou, veľkorysosťou, jednoduchosťou a pôvabom, ktoré z neho urobili medzinárodného autora bestsellerov, načrtáva rámec zmysluplného života založeného na tvrdej práci, vášni, zmysluplnosti, ohľaduplnosti, pripravenosti prijať zlyhanie a potrebe vstúpiť do behu udalostí.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (SK)

O Caminho do Arco, 2008

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lukostrelec. Přihlašte se a napište ho.

Ahmose
21.12.2024 3 z 5

Táto kniha predstavuje moje prvé stretnutie s týmto svetoznámym autorom. Jedná sa o krátku knihu s množstvom nádherných ilustrácií, takže rýchly čitateľ ju zvládne prečítať za necelú hodinku. Coelhov rozprávačský štýl je poetický, no jednoduchý a dobre uchopiteľný. Celý príbeh je v skutočnosti metafora na život. Je pretkaný myšlienkami, ktoré motivujú čitateľa premýšľať nad vlastným životom. Učí nás, že život bez odhodlania a spojenia so svojou dušou nás nemôže naplniť. Tetsuja zdôrazňuje, že strach zo zlyhania či odmietnutia nás iba brzdí a že na to, aby sme skutočne prežívali svoj život, musíme byť ochotní riskovať a prijať výzvy, ktoré nám osud prináša. Nie so všetkým, čo v knihe zaznelo sa osobne stotožňujem. Myslím si, že niektoré veci, sú vytrhnuté z kontextu a autor má tendenciu pomerne zložitú problematiku zredukovať a zjednodušiť. Ale aj priestor na zamyslenie a nesúhlas je dôležitým aspektom, ktorý nám filozofická literatúra prináša. Je vidieť, že kniha je určená širokému publiku. Je vďaka tomu veľmi dobre zrozumiteľná, ale zároveň je otázne či dokáže uspokojiť náročnejších čitateľov. Túto knihu odporúčam hlavne ľudom, ktorí hľadajú knihu ako zdroj motivácie, podnety na zamyslenie sa nad vlastným životom a hodnotami.

Luigi1
10.12.2024 3.5 z 5

Kniha se mi docela líbila byla čtivá

LukasZdan
22.08.2024 2.5 z 5

Snažil jsem se ve všech filozofických myšlenkách najít něco, co by se dalo využít i jinde v životě, ale moc to nešlo.

10 nejprodávanějších knih (40. týden)

11.10.2023

10 nejprodávanějších knih (39. týden)

04.10.2023

10 nejprodávanějších knih (38. týden)

27.09.2023

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.

Kniha Lukostrelec v seznamech