Prokleté město přehled
Élodie Tirel
Luna je mladičká stříbrná elfka, která vyrůstala ve smečce vlků. Když nepřátelští bojovníci, temní elfové, pobijí její adoptivní rodinu, objeví v sobě dříve netušenou schopnost ovládat tajemnou energii. Luně se tak podaří utéct z nebezpečí a ukryje se u svého učitele, který jí poodhalí podivné okolnosti jejího narození. Při hledání své skutečné rodiny se setkává s temným elfem Darkanem a jejich životy se osudově propletou...... celý text
Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2019 , CPressOriginální název:
La Cité maudite, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prokleté město. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (0)
Kniha Prokleté město v seznamech
Tato kniha mi velmi připomíná některé filmy, kde se všechno děje šťastnou náhodou (Luna se vydala tajnou chodbou do města Rasgaroku. Tajná chodba zcela náhodou ústí u zamřížovaného okna vězení kde drží Darkana. Nebo to, když v domě Elketrana se zcela šťastnou náhodou objeví jak Lunina matka tak Bažinatec.)
V některých pasážích se prostě neoplatí hledat logika (Jak to, že Luna, která se teprve učí ovládat magické schopnosti, dokáže bez problémů zabít magií nejlepší čaroděje ve městě? Atd.)
Myslím že pro menší děti (10 let) je kniha tak akorát.