Lužanská mše - Vita Brevis přehled

Lužanská mše - Vita Brevis
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/247742/bmid_luzanska-mse-vita-brevis-247742.jpg 4 36 36

Lužanská mše série

1. díl >

Román Valji Stýblové přibližuje čtenářům Josefa Hlávku ještě jako nejistého studenta, který má ambiciózní sny a pracuje do úmoru, aby je uskutečnil, takže mu ani nezbývá čas na lásku, na Marinku Čermákovou, kterou ostudně zanedbával. Hlávka vždy vystupoval jako český vlastenec, ale proslavil se hlavně tím, že realizoval velké projekty pro vídeňskou vládu, která jinak českému živlu příliš nepřála. Takových paradoxů najdeme v jeho životě více, všechny se ale spojují do jedné výjimečné Hlávkovy schopnosti: dokázal své plány na rozdíl od jiných vždy realizovat.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lužanská mše - Vita Brevis. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (9)

regulax
09.09.2024 5 z 5

Od knihy, potažmo série, jsem vůbec nic neočekávala, o to více překvapila. Je neskutečné jaké osobnosti jsou v české zemičce. Nevím kolik je příběh fikcí nebo dokumentem, ale čte se to parádně a jsem chytřejší, kde všude ve světě je česká stopa. Paráda.

Pebra
28.05.2023 4 z 5

Přeštice i Lužany znám jako svoje boty - pro čtenáře téhle knihy je to samozřejmě plus. Je velmi příjemné číst o člověku, který dokázal tolik, a s kterým jsem se bohužel minula v čase.


Hledam94
02.08.2022 4 z 5

Kniha je zajímavá jazykově, protože se nebrání zapojení většího množství cizojazyčných slov / vět a ne všechny jsou opatřeny vysvětlivkami. Čtenář se pak snad lépe vžije do situací, kdy se pohybuje v cizině a rozumí špatně.

Aktuální je zobrazení situace v Černovcích a hrdinovy naivní představy o soužití mezi Rusy a Ukrajinci. Mnoho se za více než století nezměnilo.

Některé scény byly asi smyšleny, ale dle mého názoru citlivě doplňovaly reálie života Josefa Hlávky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lužanská mše - Vita Brevis v seznamech

v Přečtených54x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit2x