Lvíče přehled

Lvíče
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437347/bmid_lvice-MaM-437347.jpeg 4 273 273

Román z prostředí nakladatelství s jeho zaběhlou, oportunní, ale i taktizující a statečnou „komunikací“ s představiteli vládní a stranické moci, tedy „personální“ unií, která k tomu mimo jiné měla zvláštní orgán, tzv. HSTD, tj. Hlavní správu tiskového dozoru, jednoduše řečeno cenzuru. Třetí, exilové vydání. Obálku navrhl Mikuláš Kravjanský.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lvíče. Přihlašte se a napište ho.

Maki229
19.09.2024 5 z 5

Moje první kniha od Škvoreckého a byla jsem mile překvapena. Je čtivá, přestože často popisuje pro dnešního člověka nezáživné porady v socialistické redakci knižního nakladatelství a hlavně až neuvěřitelné situace v čem všem se babrali a co všechno se muselo a nesmělo schválit. Celkově i s milostnými příběhy to svižně odsýpá a závěr se nese v duchu detektivek pátera Knoxe. Spokojenost.

SumýšIrena
26.02.2024 2 z 5

No, nebýt té detektivní a romantické linky, musela bych dát o dvě hvězdy míň. Redakční příběh mě vůbec nebavil. Je zdlouhavý a děj neposouvající. Mrzí mě to, protože ostatní knihy od Škvoreckého mám moc ráda.

Inutihar
22.01.2024 3 z 5

Víc jsem si užíval ty scény z redakce a politické narážky, než trochu natahovanou milostnou zápletku, ale detektivní pointa byla nakonec výborná.
Hodnotím v kontextu dalších Škvoreckého knih, pořád je to vysoce nad průměrem české/československé literatury.

Viewegh, Škvorecký a další eknihy zdarma ke stažení (3. díl)

08.04.2019

Kniha Lvíče v seznamech