Lymfologie přehled
Oldřich Eliška
První původní českou monografii věnovanou oboru lymfologie, s mnoha interdisciplinárními souvislostmi a přesahy, sestavil přední anatom a chirurg prof. MUDr. Oldřich Eliška, DrSc., z Anatomického ústavu 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Kniha na základě autorovy celoživotní práce a výzkumu shrnuje základní teoretické poznatky oboru a ukazuje, jak je nejlépe aplikovat v každodenní klinické praxi. Jednotlivé kapitoly zpracovávají témata pojednávající o anatomii, fyziologii a patologii těchto struktur. Další kapitoly probírají otázky poškození lymfatického systému při nádorech, metastazování a zánětech lymfatického systému. Následovně se řeší též otázky diagnózy a konzervativní, chirurgické a farmakologické léčby. Velká část publikace je věnována lymfedémům. Poznatky z lymfologie jsou základem terapie nemocí, které mají podklad v lymfatickém systému. Tento systém hraje klíčovou roli v lidské imunitě a má tak významný vliv na zdraví, dlouhodobý život a přežití. Kniha je přístupnou a srozumitelnou formou zpracována tak, aby byla dobře využitelná pro lékaře různých medicínských oborů. Text je doplněn velkým množstvím profesionálních anatomických ilustrací, fotografií a další obrazové dokumentace.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lymfologie. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Lymfologie v seznamech
2009 | Aplikovaná anatomie pro fyzioterapeuty a maséry |
1995 | Systematická, topografická a klinická anatomie: Srdce a cévní systém, Svazek 7 |
2018 | Lymfologie |
2008 | Angiologie 2008 |
Úžasná kniha. Je to alfa a omega lymfologie. Pan profesor Eliška je úžasný člověk i odborník.