Lži (Black edice) přehled

Lži (Black edice)
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/381696/bmid_wonder-woman-lzi-black-edice-zQL-381696.jpg 4 102 102

PRAVDA BUDE ODHALENA Heroická. Ikonická. Nezastavitelná. Vyzbrojená svým Lasem pravdy a prostoupená mocí samotných bohů je princezna Diana z Themysciry, kterou svět zná jako Wonder Woman, jedním z největších superhrdinů historie. Ale kým je ve skutečnosti? Ani sama Wonder Woman to s jistotou neví. V koutech její mysli se skrývají vzpomínky na život, který nikdy nežila, a přesto ve svém srdci cití, že jsou skutečné. A co je nejotřesnější, nemůže najít cestu na Themysciru, mýtický ostrov Amazonek. Přestože je před vnějším světem skrytý, byla jí cesta vedoucí k domovu vždy otevřená... a teď zmizela, možná jednou provždy! Naneštěstí je na světě jen jediná osoba disponující znalostmi, které by ji mohly dostat zpět na ostrov: její největší nepřítel, divoká zvířecí žena Cheetah. Povede se nečekanému spojenectví vnést světlo pravdy mezi Dianina nejtemnější tajemství, nebo je pohřbí - a Dianu s nimi navěky?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Wonder Woman: Vol. 1: The Lies, 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lži (Black edice). Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (29)

Norri
22.09.2024 3 z 5

2018
Po stránce scénáře zajímavá kniha, ale ne dokonalá. Diana si uvědomuje, že je špatně něco s jejími vzpomínkami, že se svět změnil a ona si toho nevšimla - pravděpodobně důsledek FlashPointu a vzniku New 52. Příběh se odkazuje na Wonder Woman z New 52, ze které tady zatím vyšly jenom dvě knihy a tak ten run z New 52 lehce spojleruje. Scénář je dělaný hodně na efekt, tedy pro to, aby mohly být nakresleny co nejepičtější panely. To se povedlo na jedničku. Kresba je vskutku nádherná, ale nemám pocit, že je úplně konzistentní. Na některých panelech vypadá Diana krásně, chytře, drsně a odhodlaně. Na některých zase jako blbá manekýna, která se přišla vyfotit s hladovějícími sirotky, či s týranými štěňátky, a chce u toho vypadat jako Marie z obrazu v kostele. Některé panely na mě působily vyloženě jako vata. Ukazování svalů, aby byly ukázané svaly - pokud jste si toho předtím už 10x nevšimli. Nejlepší z celé knihy je Cheetah, která je krásně divoká a ta kresba tomu odpovídá.

2024
Po letech jsem si to dal znovu a jsem ke kresbě smířlivější. Nic mě na ní nedráždilo a líbila se mi. Horší je to se scénářem. Nevím, jestli zde Greg rozjíždí nové zápletky, anebo pokračuje v nějakých už existujících. Je to docela matoucí. Chápu, že má tato kniha za úkol přejít od New52 ke Znovuzrození, ale čtenář je z toho zmaten stejně jako Wonder Woman, které se v hlavě míchají dvoje rozdílné vzpomínky. Tento chaos se ale týká především začátku a konce knihy. Střední část s Cheetah je zábavná a dobře se čte.

Po znovu přečtení této knihy jsem si říkal, že bych si měl osvěžit vzpomínky, co je to vlastně to Znovuzrození. Mám přečtený Flashpoint, The Button i Hodiny posledního soudu. Ale nějak jsem to neudržel v hlavě. Tak jsem si to zkusil v rychlosti osvěžit na internetu a jsem z toho akorát otrávený. Mám pocit, že pro mě Znovuzrození hrdinů DC bude znamenat soumrak superhrdinů jako takových.

Luigi1
27.07.2024 3 z 5

Jsem docela zklamaný moc se mi to nelíbilo


ArkAngel
05.08.2022 3 z 5

Wonder Woman je jedním z mála komiksů, které jsem dostal darem a sám bych si jej nekoupil. Postava statné Amazonky mne nikdy příliš nelákala, stejně jako neporazitelný Superman. Příběh komiksu je ale slušný průměr, kdy se Diana střetává se svou (ne)přítelkyní Cheetah a dává se znovu dohromady se Stevem Trevorem. Obecně to pracuje s těmi nejznámějšími prvky s Wonder Woman a kresba není vůbec špatná.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lži (Black edice) v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených126x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce88x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech2x