Môj boj 3 přehled
Karl Ove Knausgård
Můj boj / Môj boj série
„Žijem, mám vlastné deti a pri ich výchove sa usilujem o jediné: aby sa nebáli vlastného otca,“ píše Karl Ove Knausgard v treťom pokračovaní cyklu Môj boj. Kniha je napísaná očami malého chlapca. Hovorí o prvej učiteľke, prvej láske a prvej chlapčenskej kapele. O oslavách Vianoc a o návštevách starých rodičov. Chlapec sa učí plávať, chodí na futbalové tréningy, objavuje erotické časopisy a túži spoznať lákavý dievčenský svet. Knausgardova genialita však ďaleko prekračuje rámec tradičného generačného románu. Analyzuje ochromujúci strach mladého chlapca pred otcom a prehlbuje tmu, pocity samoty a smútku, ktoré čitateľ nachádzal v prvých dvoch knihách cyklu. Preložil Jozef Zelizňák... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2017 , Ikar (SK)Originální název:
Min kamp. Tredje bok, 2009
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Môj boj 3. Přihlašte se a napište ho.
Skvěle popsaný vztah s otcem. Škoda jen, že se mu nedokázal vzepřít jako Yngve. Nekteří lidé by opravdu neměli mít děti.
Knausgard starší byl opravdu zvláštní člověk, v negativním smyslu.
je to čím ďalej, tým lepšie. už sa teším na štvrté pokračovanie.
tento diel je napísaný strhujúcim štýlom, uchváti čitateľa a nedá mu ani priestor na nádych.
a úplne naj bolo, ako to spustilo príval spomienok na moje vlastné detstvo.
Knižní novinky (6.11. - 19.11.)
07.11.2017
Kniha Môj boj 3 v seznamech
norská literatura životopisné, biografické romány
2016 | Smrt v rodině |
2017 | Zamilovaný muž |
2017 | Ostrov chlapectví |
2018 | Tanec v temnotách |
2019 | Někdy prostě zaprší |
Všechno, co bylo drásavý, trapný, nepříjemný a tak dále, nám Karl Ove servíruje s takovou upřímností, že mi to bralo dech.
Dobře, něco bych asi vědět nepotřebovala, ale to k téhle sérii prostě patří.
Ale zcela upřímně - první dva díly mě vzaly trochu víc.