Má americká krása přehled
Veronika Bednářová
Kniha napsaná s vírou i s nadhledem. Autorka žila v USA několik let, viděla na vlastní oči zkázu newyorských Dvojčat stejně jako muzikály na Broadwayi, proslulé Silicon Valley nebo Hollywood. Poznala nejrůznější stránky života v zemi, které se říká Spojené státy americké, ale která má i přezdívku "melting pot" - tavicí kotel. Smísili se v ní totiž lidé z celého světa a vytvořili novou kulturu. A Veronika Bednářová ji ve své knize dešifruje tak přesně jako málokdo.... celý text
Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: 2006 , Ringier Axel Springer SK , Daranusvíce info...
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Má americká krása. Přihlašte se a napište ho.
Měla jsem chuť si přečíst knihu někdy z dob mé první návštěvy USA a tohle je určitě dobrá volba. Je hrozně zajímavé vidět, kolik se toho od té doby na světě změnilo. Třeba kapitola o mobilních telefonech působí jako opravdový pravěk. Knížka jde napříč kulturními a občas i ekonomickými fenomény USA, popisuje jejich historii a současnost a přestože je to hodně zajímavé povídání, jako celek to na mě tolik nefungovalo. Bylo z knihy strašně cítit, že jsou to reportáže vydané v jeden knižní celek. Sama za sebe bych mnohem více zapracovala na popsání a vykreslení atmosféry například New Yorku, kde autorka strávila zjevně hodně času. Kapitoly o něm mě ostatně z knihy bavily nejvíce.
Měla jsem z knihovny půjčené audio, tak nevím, jestli by mě to bavilo i jako knížka. Některé příběhy byly zajímavé, např. být přímo v centru dění 11. 9. 2001 a prožívat i okamžiky po těch událostech, ale některá vyprávění jsou i celkem nuda a děj nezajímavý.
Kniha Má americká krása v seznamech
New York architektura kultura cestování USA (Spojené státy americké) divadlo Hollywood reportáže 11. září 2001 WTC - Světové obchodní centrum New York
Náhodný výběr mě zavedl za velkou louži. Nebyla jsem tam, asi bych se výletu nebránila, ale pravděpodobně ne do centra New Yorku.
Autorka zajímavě popsala svoje zážitky, nějaké ty perličky a americké libůstky... spoustu jiných věcí, které by mě samostatně nezajímaly, nebo bych tyhle informace vůbec nehledala. Komplet působí pěkně.
Ale paní Hrzánová si asi při čtení dala trávu.