Má paní: Nesmrtelný příběh Jindřicha VIII. a Anny Boleynové přehled
Veronika Moreira
Legenda o neobyčejné síle lásky vzešlé spojením z vědomí moci i touhy, veškeré její čistoty i prosté živočišnosti, silnější než strach z hříchu a obav z odsouzení či pohrdání mocných i prostého lidu. Vášnivý vztah, který nedbal výsměchů monarchů ani výhrůžek papeže. Živoucí a tajuplná romance s krvavým koncem, kterému se i po staletích zdráháme uvěřit.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Má paní: Nesmrtelný příběh Jindřicha VIII. a Anny Boleynové. Přihlašte se a napište ho.
Myslím,že vkládání dopisů do plynoucího příběhu nebyl příliš dobrý tah. Poněkud to tříští děj
Moje oblíbené téma zpracované zatím nejhorším způsobem, s jakým jsem se kdy setkala. Nápad prokládat text autentickými dopisy Jindřicha VIII. je zajímavý, v praxi bohužel nefunguje. Kniha se čte špatně, působí zmateně a nepřehledně. Dalších případným čtenářům bych ji nedoporučila - tématu se věnují spousty jiných autorů a dle mých čtenářských zkušeností tak činí mnohem lépe.
Kniha Má paní: Nesmrtelný příběh Jindřicha VIII. a Anny Boleynové v seznamech
v Mé knihovně | 47x |
Anglie láska 16. století Anna Boleynová, královna, 1501–1536 intriky Jindřich VIII. Tudor, král, 1491-1547 Tudorovci historické rományAutorovy další knížky
2019 | Má paní: Nesmrtelný příběh Jindřicha VIII. a Anny Boleynové |
2021 | Má přítelkyně |
2023 | Hraběnka a císař: Osudová žena Rudolfa II. |
Velice známý příběh Anny Boleynové a Jindřicha zpracovaný úplně jinak - příběh vyprávění Jindřichovým šaškem Willem, protkaný dopisy a historickými reáliemi.
Má paní je tenká knížka, kterou jsem přečetla za pár hodin. Jelikož je příběh Anny a Jindřicha velice dobře znám, nemám pocit, že bych se dozvěděla něco nového, ale když už se mi knížka dostala do rukou, bylo velice zajímavé si jí přečíst, společně i s pokračováním.
Za mě se knížka četla dobře, je nutné si v hlavě "oddělovat" všechny části - hlavní příběh, dopisy a fakta - aby se člověk úplně nezamotal. Ale pokud pro vás osudy Anny a Jindřicha nejsou nic nového určitě se nezamotáte.
Takže jen s chutí do čtení, mě tento originální styl psaní zaujal a jsem ráda, že jsem měla tu čest si tuto knížku přečíst.