Má věčná Q přehled

Má věčná Q
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/213959/mid_ma-vecna-q-213959.jpg 3 17 17

Kdo by nestál o zaručené rady do života? Občas by se hodil přesný návod, čemu se vyhnout, na co se naopak soustředit, aby se měl člověk na světě co nejlépe. Ale čeho je moc Mladého spisovatele nedlouho před svatbou navštíví podivný host z budoucnosti, v němž pozná své vlastní starší já.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Má věčná Q. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

parvitas
14.02.2023 2 z 5

2,5 hviezdičky, viac nie, ale hodila sa mi do výzvy 2023 na databazeknih.cz - nešťastná láska.
Zamilovanosť do úžasnej Q sa tiahne celým románom, takisto aj absurdné hľadanie šťastia na základe rád, ktoré dostáva rozprávač od svojich budúcich JA z budúcnosti a celé je to o nezmyselnosti riadenia svojho života, podľa návrhov niekoho iného.
Okrem pár vtipných momentov, ktoré práve cestovanie v čase prináša, je kniha plná vaty o hlavnej postave a jeho románoch a nejakých pár ďalších odbočkách (o Freudovi a úhoroch, o počítačoch, čo píšu umelecké texty - vlastne, moment, spomína sa tam rok 2023 a umelá inteligencia ChatGPT v súčasnosti vie písať aj texty, ktoré sú ako priemerné stredoškolské práce :) - takže je kniha, ktorá predbehla svoju dobu a dvíham jej hodnotenie. :)

soukroma
24.12.2018 2 z 5

Plácání, rádoby vtipné a literárně informativní, navrch tak americké - čteno jen selektivně, pár zajímavostí tam bylo, vedle nuceného zbytečného plácání.


KurusuMitsuki
19.05.2016 4 z 5

Na tuto knihu mám trochu jiný názor, než ostatní recenzenti zde. Myslím si, že v románu je několik velmi zajímavých myšlenek a myslím si, že je napsán velmi chytře. Hrátky s časem většinou v knihách a filmech nedopadají příliš dobře a tady jsem se toho obávala více, než jinde, ale nakonec jsem nebyla zklamaná. :) Prostě se pozná, když vzdělaný člověk píše knihu. Stejně tak jsem se obávala předvídatelného klišé na konci, ke kterému naštěstí nedošlo a se závěrem jsem byla naprosto spokojená. :)
Rozhodně bych jí ale nedoporučovala nenáročným čtenářům jako oddechovku, nad spoustou věcí se člověk musí zamyslet, aby si tuto knihu pořádně vychutnal.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Má věčná Q v seznamech

v Přečtených19x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit1x

Autorovy knížky

Evan Mandery
americká, 1967
2012  56%Má věčná Q