I staré dámy umí vraždit přehled
Ladislav Beran
Mach a Studnička série
Kriminální případy z pera známého autora, držitele Ceny Jiřího Marka, který je zároveň emeritním komisařem písecké kriminální služby, zavedou čtenáře do minulosti i žhavé současnosti. Příběhy mají reálný základ a nechybí v nich dokonalá znalost kriminálního prostředí, napětí, ba dokonce ani humor.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize I staré dámy umí vraždit. Přihlašte se a napište ho.
Příjemné počtení-ráda čtu detektivky z minulého století ze série: Původní česká detektivka.V této knize si přečteme 19 povídek z písecké galérky,která nás zavede mezi bezdomovce,gamblery,narkomany,zloděje,ale také podnikatele a vojáky,protože ani ti nemají čisté svědomí.
Kniha I staré dámy umí vraždit v seznamech
2006 | Četnická pátračka hlásí ... |
2015 | I staré dámy umí vraždit |
2005 | Zamčená ústa |
2004 | Četnické povídky ze starého kufru |
2007 | Četnická pátračka versus galérka |
Taková oldschool oddechovka, napsaná s detailní znalostí prostředí – nejen prostředí policie a kriminálky, ale i Písku a okolí včetně místní galerky. Autenticita je velkou devízou knížky, kriminalistické postupy, také sympatické postavy. Koneckonců je sympatická i povaha případů. Jsou to takové ty běžné kauzy ze života, žádné šíleně vykonstruované výplody chorých mozků, bez kterých se dneska neobejde žádný řádný thriller aspirující na slušná čísla prodejnosti.