Černá vlákna přehled
Stefan Thunberg , Anders Roslund
Made in Sweden série
< 2. díl
Stali se tím nejbezohlednějším, ale také nejvynalézavějším gangem, jaký kdy Švédsko poznalo. Jedenatřicetiletý Leo je po šesti letech propuštěn z věznice, kde si odpykával trest za sérii brutálních přepadení bank, jichž se dopouštěl se svými bratry, přítelem z dětství a nakonec i se svým otcem. Zatímco však otec a bratři chtějí po propuštění udělat za minulostí tlustou čáru, Leo začne ještě ve věznici začne plánovat další zločin – loupež, jakou Švédsko dosud nezažilo. Po této poslední loupeži – neuvěřitelné, geniální, naplánované do nejmenšího detailu a současně neskutečně troufalé – chce navždy opustit zemi a začít nový, skutečně svobodný život. Pak ale dojde k něčemu, co se nemělo stát, a komisař John Broncks, který gang napoprvé dopadl, mění pravidla hry: Jestli do toho zatáhneš mého bratra, já do toho zatáhnu i toho tvého….... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Příběhy
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
En Bror Att Dö För, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Černá vlákna. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavá krimi - prý podle skutečných událostí. První polovina se mi zdála lepší než druhá. Dokonce jsem se zamyslel, kde se v člověku musí brát přesvědčení, že musí být chladnokrevným zločincem. A nejhorší na tom asi je pomyšlení, že takoví "borci" žijí i ve skutečnosti v Evropě - i v Česku!
Kniha Černá vlákna v seznamech
Navazuje na první díl Made in Sweden a já se divím, že tento skvělý thriller není víc vidět. Je napsaný na základě skutečných událostí. Kniha je napínavá, čtivá a vy i když moc nechcete, sympatizujete s padouchy, kteří neměli lehké dětství.
Jednička je rozhodně akčnější, ale tady se také nudit nebudete. Trochu mi tam chybělo vysvětlení, proč byl otec takový mizera, ale možná to bylo řečeno už v prvním díle a já si to jen nepamatuju.
Určitě doporučuji číst postupně, ale nevím, jestli knihy ještě seženete.