Madlenka a kůň Zlatohřivák přehled
Marcella Marboe-Hrabincová
Poutavé, bezprostřední vyprávění o životě na vesnici, především o dětském přátelství a lásce ke koním. Madla se s rodiči přistěhovala do Kvítkova z Prahy. Život na vsi je pro ni jediné dobrodružství (i když její maminka na to má poněkud jiný názor). Snaží se vyrovnat novým kamarádům, sblíží se i s koňmi, které dosud mohla obdivovat jen na televizní obrazovce. Vyprávění je přesvědčivé, plné humoru, ale i dětsky poctivého pohledu na svět.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Madlenka a kůň Zlatohřivák. Přihlašte se a napište ho.
MILUJU TUHLE KNIHU!!!!
Je naprosto bombasticky úžasná!!!!
Četla jsem ji strašně mockrát ale pořád mě baví stejně hodně hodně moc!!!
Doporučuji!!
Tu knihu jsem v dětství milovala, příběhem jsem dokonce i žila a měla jsem jedno nesplnitelné přání: mít doma koníka :-)
Děj není složitý - sledujeme osudy městské dívky Madlenky, která se vyrovnává s přestěhováním na vesnici, a osudy divokého hříběte Zlatohříváka, do něhož se dívka zamiluje. Spřátelí se s klukem Matějem. Protipól dětského světa zastupuje Madlenčin moudrý děda, který trefně komentuje dění kolem sebe.
Je nepochybné, že autorka skvěle rozumí dětské duši. Zajímavě a až téměř snově působí vložené pasáže s Liškou Bystrouškou, které čtenáře odkazují na známou klasickou pohádku.
Kniha je též krásně ilustrovaná - přiznávám, že jako dítě jsem se podle nich učila kreslit :-)
Kniha Madlenka a kůň Zlatohřivák v seznamech
koně člověk a zvíře vesnice příběhy pro děti příběhy o koních
1989 | Madlenka a kůň Zlatohřivák |
2000 | Kůň za milión miliónů |